Pojken och tjuvhanden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2013-09-01
Upplaga
1
Förlag
Semnos förlag
Dimensioner
226 x 130 x 15 mm
Vikt
245 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186735692
Pojken och tjuvhanden (häftad)

Pojken och tjuvhanden

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-09-01
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Föräldralöse Sheku har rymt hemifrån och är rädd - rädd för att visa sin "tjuvhand", rädd för sin faster, rädd för dödsfågeln som varje kväll hoar olycksbådande...
När han får ett nytt hem på sjukhusets barnhem börjar skräcken släppa, och tillsammans med sina nya vänner Abu och Lona upptäcker han världen omkring sig. Och Sheku blir hjälte när han avslöjar medicintjuven på sjukhuset - trots att han egentligen inte törs.

Pojken och tjuvhanden utspelar sig i Sierra Leone på Afrikas västkust. Den handlar om en för svenska barn mycket annorlunda värld, men tar fasta på det som barn i alla länder har gemensamt: skrattet, leken och vänskapen som kan mota bort så mycket svårt.
Pojken och tjuvhanden har verklighetsbakgrund.

Författaren Birgitta Kazen har arbetat tjugosex år i Afrika. Berättelsen om Sheku, tidigare utgiven under titeln Dödsfågeln och pojken med tjuvhanden, bygger på hennes erfarenheter från de fjorton år hon arbetade på ett leprasjukhus i Sierra Leone.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pojken och tjuvhanden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gripande ungdomsbok i annorlunda miljö
  Maria, 28 oktober 2016

  Spännande ungdomsbok om en 11-årig pojke i Sierra Leone. De fattiga aspekterna om livet på Afrikas landsbygd bara virvlar förbi i denna gripande bok om föräldralösa Sheku. Glädje och spänning, allvar och rädsla blandas gång på gång om vart annat. Relativt lättläst.
  Det märks att författaren är väl förtrogen med miljön som beskrivs, vilket gör den mycket verklighetstrogen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Birgitta Kazen

 • Ser du örnarna, Dawit?

  Birgitta Kazen

  Dawit växer upp i en liten by bland bergen i norra Etiopien. Han längtar efter att bli herdepojke, att få rida och jaga rävar som sina äldre bröder. Men tiden som herde tar slut när han får mässlingen och blir blind. Blindskolan i Sebata blir hans...

Bloggat om Pojken och tjuvhanden