Life's a blast (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2012-02-13
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Thisner, Iréne (form) / Forsell, Linda (foto)
Dimensioner
310 x 255 x 25 mm
Vikt
1380 g
SAB
Pna,770
ISBN
9789186743055
Life's a blast (inbunden)

Life's a blast

Inbunden Svenska, 2012-02-13

Slutsåld

101 bilder från vardagen i Israel och Palestina i den pågående konfliktens skugga. Det handlar om ett konstigt, apart samhälle. Och om människor som beter sig som om det vore normalt.

"Min första resa till Israel och Palestina var en ren impuls och ingenting blev som jag hade tänkt mig. Men mitt i denna förvirring började jag fotografera vardagen i konflikten och människorna som lever i den. Sida vid sida med verkliga anfall, strider och dödsoffer, så pågår en konflikt inuti varje person i Israel och Palestina. Vanliga människor gör ovanliga val, varje dag, för att överleva. Små hinder i vardagen tillsammans med dessa svåra val bygger upp hat, och förstärker ett udda sinnestillstånd som genomsyrar hela regionen. Människor ser på sin omgivning med skygglappar på. Det här är ett projekt som härstammar från den del av mig som vet att också jag skulle kunna försvara övergrepp, om jag blev skickligt vilseledd. Och missta dig inte, även de som vilseleder är vilsna. Det finns mycket rädsla."

Linda Forsell är fotograf och journalist bosatt i New York och Stockholm. Hon har haft flera utställningar. Detta är hennes första bok. Bokens bilder från vardagsliv i konfliktens skugga i Israel och Palestina ställs också ut på Galleri Kontrast i Stockholm i februari och mars 2012.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Linda Forsell

Bloggat om Life's a blast