Marknad på villovägar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2014-08-14
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Rydin, Tobias (form)
Dimensioner
209 x 135 x 10 mm
Vikt
199 g
SAB
Qaabm
ISBN
9789186743376
Marknad på villovägar (häftad)

Marknad på villovägar

Häftad, Svenska, 2014-08-14
184
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
En bok av Jesper Meijling om marknadiseringen av offentliga institutioner och system. Hur gick den till? Vad var målet? Vad har resultatet blivit? Hur fel kan det bli?
Marknaden nätverkade intensivt, och dök upp på en faslig massa olika platser. Många pratade om den: Det tar marknaden hand om, sade de. Marknaden tycker, marknaden säger, fortsatte de, och det fanns inga gränser för allt som den gjorde och sade och tyckte.
Men det var inte alla som fick en syl i vädret. Marknaden var yvig i sitt prat och i sina anspråk när den gick in och ordnade och styrde och ställde i olika situationer den hamnade i. De som fanns där från början lyckades inte överrösta allt marknadspratet, inte på långa vägar. De hade levat i trygghet och viss respekt, blivit lite försoffade, och därför aldrig behövt formulera sig ordentligt. Nu var de som förstummade, och kunde inte få fram ett klyftigt ord alls. Vilket gjorde situationen ännu värre: ingen begrep längre någonting alls. (Ur författarens prolog)

Marknad på villovägar ingår i tankesmedjan Arena Idés projekt Styrning av välfärdstjänster. Inom projektet har även publicerats rapporten Värden i välfärden, författad av Åke Sandberg och antologin Kvalitetsjakten om professionalitet i välfärden, red. Lotta Tillberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marknad på villovägar
  2. +
  3. Tänka vidare : Forskning, finansiering, framtid : RJ:s årsbok 2015/2016

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tänka vidare : Forskning, finansiering, framtid... av Jenny Björkman, Björn Fjæstad, Katarina Bernhardsson, Göran Blomqvist, Göran Djupsund (häftad).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Marknad på villovägar