Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2012-12-01
Förlag
Repris
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Hc
ISBN
9789186745271
Doktor Glas (kartonnage)

Doktor Glas

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2012-12-01
169
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 14 format & utgåvor
Doktor Glas, en roman i dagboksform som utkom första gången 1905, är inte bara ett av Hjalmar Söderbergs främsta verk, utan också en av de klassiska romanerna i svensk litteratur. Doktor Glas förälskar sig i den unga vackra Helga, som är fast i ett hopplöst, kärlekslöst äktenskap med den motbjudande pastor Gregorius. Helga vänder sig till doktor Glas för att få hjälp och alltmer aktivt förbereder han lösningen...

Har man rätt att döda en människa för att rädda en annan?

Bokens centrala problem - har man rätt att döda en människa för att rädda en annan - har genom decennierna väckt häftig debatt. Den har också blivit älskad för de vemodiga porträtten och miljöerna från det oscarianska Stockholm - tecknade med hela Söderbergs oöverträffade känslighet och kvickhet.

Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas utkom första gången 1905 och var då oerhört provocerande för sin samtid. Med sin psykologiska nerv, moralfilosofiska utläggningar och förälskade skildring av sekelskiftets Stockholm är den lika aktuell idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Doktor Glas
 2. +
 3. Den allvarsamma leken (lättläst)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den allvarsamma leken (lättläst) av Hjalmar Söderberg, Johan Werkmäster (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Doktor Glas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar läsupplevelse
  Lars Olof Valdemar Torén, 2 november 2017

  En tidlös roman som handlar om existentiella frågor och mellanmänskliga problem. En roman man kan känna igen sig i som huvudpersonens inre monolog i valet och kvalet och den inre konflikt som han utkämpar. Fin skildring av Stockholm vid förra sekelskiftet. Fint språk och lättläst på grund av kronologin.

 2. En välskriven berättelse som engagerar.
  Håkan W, 31 augusti 2016

  En mycket intressant och välskriven bok!

  Bakgrunden till att jag läste boken är att jag först läste "Gregorius" av Bengt Ohlsson, även den en mycket intressant och välskriven bok. När jag sedan läste Doktor Glas som beskriver händelserna från "doktorns" perspektiv så fick man en mycket verklighetsnära bild av skeendet.

  Min åsikt är att om man läser den ena boken så bör man även läsa den andra

 3. En bok om människans moral. Vad är god moral? Kan...
  Liv-Kari Kirkerud, 8 oktober 2013

  En bok om människans moral. Vad är god moral? Kan påminna om Sigurd Christiansens två levande och en död. Rekommenderas!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hjalmar Söderberg