Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2011-02-01
Upplaga
1
Förlag
Ehrlin Förlag
Medarbetare
Ehrlin, Linda (form)
Illustratör/Fotograf
Irina Maununen
Dimensioner
305 x 215 x 10 mm
Vikt
457 g
SAB
Hcf
ISBN
9789186749002
Kaninen som så gärna ville somna : en annorlunda godnattsaga (inbunden)

Kaninen som så gärna ville somna : en annorlunda godnattsaga

(102 röster)  |  Läs 34 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-02-01
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Trötta föräldrar och barn världen över, detta är boken ni har väntat på!
Godnattsagan Kaninen som så gärna ville somna är boken som blivit ett bästsäljande fenomen som toppat bästsäljarlistor i flera länder, översatt till 45 språk och lovordas av föräldrar världen över. Läs även den andra boken i serien: Elefanten som så gärna ville somna.

Denna banbrytande internationella bästsäljare kommer med säkerhet att göra nattningsrutinen till en kärleksfull avslutning på dagen. Med hjälp av en innovativ skrivteknik kommer ditt barn att slappna av och få en lugn stund när det är dags att sova.

Kämpar du med att få ditt barn att somna?
Gå med föräldrar över hela världen som har anammat Kaninen som så gärna ville somna som en naturlig del av nattningsrutinerna.

När Kalle Kanin inte kan somna, tar mamma Kanin med honom att träffa farbror trollkarl som vet precis vad de ska göra för att somna. Ditt barn kommer att följa med Kalle Kanin på hans resa när de träffar olika karaktärer som hjälper dem att vaggas till sömns tillsammans med deras nya vänner.

Beteendevetare Carl-Johan Forssén Ehrlins enkla berättelse använder ett unikt och distinkt språkmönster som kommer att hjälpa ditt barn att slappna av och somna på kvällen eller vid sovstund under dagen.

Ta tillbaka kvällen och underlätta nattningen idag!

Citat från några av alla nöjda läsare:
Tack så oerhört mycket för att ni skrivit den här boken! Mina annars så svårsövda barn 5 och 7 år somnar nu på knappt en kvart! Jag är helt lyrisk! Tack igen, ni har räddat mina kvällar!
Linn Wallman

Tack för en nästintill magisk bok! Vi läser den som sista bok för kvällen och hittills har min dotter 4 år somnat innan sidan fyra. Jag trodde hon skulle vägra den när hon märkte att hon somnade men istället frågar hon efter den på kvällen för hon somnar så skönt säger hon. Jag kommer köpa ett ex till alla vänner som får barn!
Helena Levén

Ta till sagan om Kaninen som så gärna ville somna när det hänt eller ska hända spännande saker eller annat som tillfälligt gör det svårt att somna.
Mikael Odhage, leg. psykolog

The most peaceful bedtime we have had in months!
Daily Mail

Tired parents of planet earth this is what you've been waiting for... If you don't already have a copy, you need to order one quick sharp!
Metro
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kaninen som så gärna ville somna : en annorlunda godnattsaga
 2. +
 3. Elefanten som så gärna ville somna : en annorlunda godnattsaga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elefanten som så gärna ville somna : en annorlu... av Carl-Johan Forssén Ehrlin (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 34 recensioner av Kaninen som så gärna ville somna : en annorlunda godnattsaga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra för barn
  Johanna Irehäll (Mariestad), 25 juni 2018

  Du hade otroligt bra på vår äldsta när hen var i två års åldern, nästan lite väl bra på problemet var att man själv somna. Speciellt när man lyssnade på den på CD.

 2. Det är en somna-bok
  uatitt, 16 mars 2018

  Trodde faktiskt inte på denna, men testade och den fungerar så bra som somna bok, att barnet självt säger: - Nej, ta inte den pappa, då somnar jag bara 😀

 3. Fungerar bra nu
  Dahlström, 31 oktober 2016

  Vi köpte denna till min son när han var två men då hade han inte tålamod till att lyssna. Nu är han 3,5 och nu fungerar den lysande.

 4. Saga för barn som behöver avslappningsknep
  Leila , 14 april 2016

  Märkligt upplägg där kommatecknen och meningarna inte riktigt är som jag är van vid, en lite annorlunda språkmelodi som ibland känns onaturlig. Själva historien är bra och barnet får en massa tips på hur man kan slappna av för att somna. Min dotter är 5 år, första kvällen läste vi hela boken, men de senaste gångerna har vi bara hunnit ett par sidor innan hon somnat. Hon tycker ibland att boken är tråkig för att "man bara somnar av den" och ibland frågar hon efter den. Passar bra för övertrött... Läs hela recensionen

 5. Sövande för barnet
  Lena, 4 april 2016

  Det är som om man läser ett avslappningsband. Ändra rösten efter ett manus. Jag tycker det är lite svårt att veta vad jag har läst då jag koncentrerar mig på att läsa enligt manuset. Men det gör inget för barnet blir trött. Denna teknik går att använda på andra böcker.

 6. Effektiv
  Leif Byqvist, 21 mars 2016

  Alla vuxna som läser den här boken för barn och barnbarn fattar inte hur effektiv den är för barnens insomnande, superbra! :)

 7. Bra med lite inkörningsperiod
  Björn, 8 mars 2016

  Minsta sonen blev mest förbannad första gången när vi använde hans namn och han fick jättesvårt att somna.
  Andra gången fick han välja ett namn som vi skulle använda och då gick det bättre fast boken tar lång tid att läsa, men när det var klart så sov han.
  Vår dotter som är sex år är för stor och den biter inte på henne.

 8. Fruktansvärd
  Kristoffer N, 9 februari 2016

  Denna bok är verkligen helt galet dålig! Känns som något skrivet för 1930-talet. Psykopatiskt. "Du är trött, du ska sova. Dina duktiga syskon sover redan och är lydiga."
  Åkte i pappersinsamlingen framför att utsätta andra barn för den genom att ge den till Myrorna.

 9. Älskar den
  Madeleine Olsson, 4 februari 2016

  Säga vad man vill om sättet är uppbyggd på men den fungerar. Boken är lättförstådd och mysig saga. Funkar även på en vuxen man :)

 10. genomskådad
  iredva, 1 februari 2016

  Som mormor hade jag inga problem med boken. Har själv flera avslappningsband som jag tidvis använder. Mitt barnbarn tycke att boken var jättetråkig "det hände ju ingenting". Vid de tillfällen vi skulle gäspa gjorde han precis tvärtom och blev väldigt pigg. Dottern provat läsa boken med samma resultat. Jag tyckte det var väldigt roligt och kände mig genomskådad.

 11. Trött
  Maria Skarin, 18 januari 2016

  Ibland blir jag tröttare av boken än barnen ...
  Boken funkar men behöver nog mer regelbundenhet än jag gett den hittills.

 12. Sömnboken
  Anita Ingalill Ohlson, 1 januari 2016

  En bok som tilltalar och verkligen fungerar. Den komme jag att köpa och ge bort till fler småbarnsföräldrar. En måstebok i ett småbarns hem.

 13. Inget för oss
  Jenny Nihlen, 29 december 2015

  Fungerade inte hos oss alls, mer än att vi alla blev uttråkade!! Å andra sidan fungerar det nu tacksamt att läsa andra böcker, hon "vill slippa Kaninen" säger vår dotter.

 14. God tanke men rätt taffligt
  Lotta, 24 november 2015

  Överpedagogisk bok som skjuter över målet. Ingen mysig saga, konstig, väldigt lite text per sida. Det är ändå en läskunnig som ska läsa den högt, inte barnet som skall somna, och det blir verkligen konstigt med sättet texten är upplagd på. Det är inte värt pengarna att stilla nyfikenheten på denna bok. Tycker jag.

 15. Fina bilder och bra tanke, men fungerade inte
  vn, 24 november 2015

  Jag tycker att boken har en jättebra tanke och jättefina bilder, men tyvärr var det inget av våra tre barn som verkade intresserad av innehållet och blev heller inte trött (barn 3,5 och 6 år). Tyckte nästan det kändes som om de förstod vad jag och boken försökte åstadkomma och eftersom innehållet inte var så jättespännande blev de bara less. Jag tror att denna metod kanske funkar bättre på en vuxen.

 16. Ingen bok som mitt barn vill höra igen
  Petra , 17 november 2015

  Den här boken ångrar jag att jag köpte. Mitt barn som brukar somna gott under eller efter sagoläsningen på kvällen blev bara irriterad över boken och det tog lång tid att komma till ro. Det här är utifrån vad jag kan bedöma ingen saga utan något slags avslappningsmetod och bör marknadsföras som det.

 17. Fin och funktionell godnattsaga
  Maria, 16 november 2015

  Min son är fem år och haft svårt att somna på egen hand. Det har ALDRIG tidigare hänt att han har somnat medan jag läser bok, men denna somnar han till VARJE gång! Helt otroligt. Den är dessutom fint skriven. Det enda minus är att den tar rätt lång tid att läsa och är så tråååkig att läsa efter några gånger. Men funkar verkligen!

 18. Har man ångerrätt?
  Barbro , 2 november 2015

  Ingen mysig sagobok. Kanske ev ett verktyg för utbildade terapeuter i en hypnossituation. Är själv erfren farmor och mor med stor läsvana för barn. Både jag och barnbarnen tittade frågande på varandra efter att ha läst några sidor. Vi slutade läsa och tog aldrig mer fram den.

 19. Får verkligen ditt barn att somna!
  Danni, 30 oktober 2015

  Boken fungerar! Den får verkligen barnet att somna, trots att det annars är omöjligt eller tar väldigt lång tid. Det går snabbare och snabbare för varje gång. Min dotter är 2,5 år och det fungerade inte den första gången, men därefter har det fungerat. Senast jag läste den somnade hon redan på första sidan! Så ge inte upp.

 20. Mysig bok som verkligen fungerar
  Sara Johanna Hohlfält, 30 oktober 2015

  Mina söner älskar boken. De tycker det är jättemysigt att den handlar om dem. Min ena kille gillar inte att han somnar så fort, men den andra älskar att krypa ihop och somna gott.

 21. Rekommenderas ej
  Malin, 26 oktober 2015

  Hela den här boken kändes som ett halvdant skolprojekt både i text och illustration. Boken känns inte färdig utan snarare som en dummy, alltså flera steg innan en bilderbok blir en riktigt bok. Rekommenderas ej.

 22. Bra försök
  Saga, 22 september 2015

  Fungerar inte på min 2,5-åring. Han förstår vad det handlar om, skrattar när jag säger hans namn och håller sig mer vaken än med andra böcker.

 23. Magi
  Pär Karlström, 16 september 2015

  Min sällsynt svårsövde fyraåring somnar ofelbart av boken. Har läst den fem gånger nu. Tar till den som vapen de kvällar det verkar som att nattningen kommer att bli utdragen. Några gånger har han hävdat att han inte vill att jag ska läsa, men så snart jag börjar så dras han med. Måste vara någon form av hypnos? Funkar gör det hursomhelst och jag kan varmt rekommendera boken (även om den är rasande tråkig för dig som förälder att läsa).

 24. Funkar!
  Annakin, 13 september 2015

  Dottern som är 7 år har svårt att somna, det tar lång tid. Funkar med boken varje gång. Tar rätt lång tid att läsa boken med det är det värt att slippa massa oro, spring och irritation. Dottern vill själv att vi ska läsa sagan-så hon somnar innan man går ut ur rummet. Är mörkrädd. Somnar även lättare även när vi inte använder boken. Kan varmt rekommendera boken.

 25. Helt fantastiskt!!! :D
  L.A.W, 9 september 2015

  Min 3½åring har varit en utmaning att natta för att uttrycka det fint. Han vill inte sova, han bråkar och försöker med än det ena än det andra för att få stanna uppe eller för att helt enkelt hålla sig vaken. När han väl somnar vaknar han ofta om nätterna och vill komma upp i vår säng och/eller har mardrömmar. Läste boken första gången och då somnade han på sista sidan, läste boken andra gången och då somnade han redan halvvägs osv. Han somnar utan problem kl 20:00 när han annars krigade för ... Läs hela recensionen

 26. Fungerade perfekt
  susanne Ljungh, 8 september 2015

  Jag har ett litet barn barn på 4 år som inte vill somna. Man kan läsa hur många böcker som helst. Precis när hon somnat, man tassar ut vaknar hon igen. Det har för min dotter och svärson blivit långa matnings procedurer. Nu får hon välja två korta sagor eller en lång. Sedan väljer min dotter en... Efter en vecka somnar hon djupt på sidan två. Fantastisk bok. Verkligen att rekommendera till alla som har en liten som envist bara vägrar att sova.

 27. Trollformel för att få barnen att somna
  Krista van Vliet, 2 september 2015

  Funkar hur bra som helst: barnen somnar fort och lugnt. Avslapnande text med läsinstruktioner till föräldrarna (viktiga!). Barnen be oss varje kväll att läsa om lilla kaninen som inte kan sova.

 28. Hon genomskådade allt!
  Inger Björneloo, 2 september 2015

  Fanny blev hur pigg som helst
  efter denna bok. Trivsam lugn läsning,
  men somna? Alls icke!
  Hälsningar från farmor Inger

 29. Fantastiskt dålig!
  Sam, 31 augusti 2015

  Tanken är god med boken men värdelösa illustrationer och en urusel saga.
  Vägrar läsa en så dålig bok för mitt barn. Bättre att själv upprepa "somna nu", "Du är trött nu"... osv.

  Ingen bok jag rekommenderar!

 30. Bästa boken!!!
  Stina Charlotta Brown, 17 augusti 2015

  En helt FANTASTIK bok. Mina barn är 7 & 9 och dom sover numera redan på sidan 2!!
  Helt otroligt!!!

 31. Boken Kaninen som så gärna ville somna.

  Jag läste boken första gången för min man och han somnade gott!
  Eftersom jag fått boken rekommenderad av 2 föräldrarna i mina föräldrar grupper så bestämde jag mig för att ge den till mina 3 barnbarn. Ikväll läste jag den för 2 av barnbarnen, en 2-åring och en 3,5 åring. Texten är lite underlig ibland när det står dig och jag upplever att det ska vara mig. Men på det stora hela så är idén bra med avslappning för barn som ska somna.

 32. Motsatt effekt :-)
  Josefin, 24 april 2015

  Min pojke har svårt att varva ner och den här boken var för spännande. Det slutade med att han stod upp och ropade att ugglan säger SLAPPNA AV! ÖGONEN ÄR TUNGA SLAPPNA AV!!!! Hilarious. Men kanske något för barn med mer ro i kroppen från början?

 33. Nej
  Mormor Eva, 10 april 2015

  Som barnbok dålig. Fungerar lika bra med att läsa vad som helst långsamt, upprepande och länge! Det är repetition barnen somnar av.

 34. Fantastiskt!!
  snigeln, 8 mars 2014

  Efter att ha kämpat varje kväll i över ett halvår med att få vår 5-åring att somna var den här boken helt enkelt det bästa som hänt oss på länge! Han har varit helt vild varje kväll,aldrig somnat före kl 22 och ofta slutat med att vi båda gråtit av trötthet. Såg den här boken,trodde inte att det skulle funka men sov efter halva boken!!! Det känns som att jag fått mitt barn tillbaks! Nu somnar han vid 19.30 av boken, vaknar pigg och glad! Trodde inte det kunde vara så lätt! Min 7åring älskar b... Läs hela recensionen

Visa alla 34 recensioner

Bloggat om Kaninen som så gärna ville somna : en ann...