Mycket hände efter min död (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2013-04-17
Upplaga
1
Förlag
Astor Förlag
Översättare
Irene Anderberg
Originaltitel
Depois de morrer aconteceram-me muitas coisas
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
180 x 125 x 15 mm
Vikt
204 g
SAB
Hce
ISBN
9789186757212
Mycket hände efter min död (häftad)

Mycket hände efter min död

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-04-17
101
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Med hjälp av en bedräglig jobbförmedlare lämnar en liten familj sitt fattiga hemland och beger sig till den rika ön i jakt på ett bättre liv. Väl framme upptäcker de snart att inget är som de förväntat sig. Det är svårt att hitta arbete och boendet som väntar på dem måste delas med flera familjer. Det blir ett hårt slag för kvinnan i familjen men hon lyckas hitta ett jobb. Mannen tycks inte göra något rätt i sin nya situation och famlar ständigt mellan hopp och förtvivlan.

En söndag på vägen hem går tunnelbanan sönder och familjen går vilse i staden. De talar inte språket och kan inte be om hjälp. Deras vandring i en stad vars gator är märkta av konkurser förvandlas till ett dygnslångt maraton av missförstånd och konfrontationer. Efter en natt förstår mannen att om han inte ber om hjälp kan de vara vilse för alltid. Men om han gör det kan drömmen om ett nytt liv ödeläggas.

Detta är en berättelse om migrationen som social situation, de papperslösas livsvillkor och kampen för en dräglig tillvaro. Romanen utforskar den inre och yttre kampen hos dem som tvingas in i ett utanförskap och saknar förmågan att kommunicera med sin omgivning. Mycket hände efter min död är en svindlande resa genom den europeiska skymningen.

Ricardo Adolfo föddes i Luanda 1975 men växte upp i Lissabon. Han har lovordats för sin förmåga att skärskåda samtiden genom sin lättillgängliga och säregna prosa.

Hans verk har rönt stor uppskattning och översatts till flera språk. Mycket hände efter min död är hans tredje roman och den första som översatts till svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mycket hände efter min död
  2. +
  3. En allmän teori om glömska

De som köpt den här boken har ofta också köpt En allmän teori om glömska av José Eduardo Agualusa (inbunden).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »