Stora boken om långfärdsskridsko : isbedömning, säkerhet och åkteknik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2013-11-18
Upplaga
2
Förlag
Calazo Förlag
Medarbetare
Trygg, Henrik (foto)
Dimensioner
205 x 173 x 17 mm
Vikt
625 g
SAB
Rbgb,796.91
ISBN
9789186773632
Stora boken om långfärdsskridsko : isbedömning, säkerhet och åkteknik (häftad)

Stora boken om långfärdsskridsko : isbedömning, säkerhet och åkteknik

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2013-11-18

Slutsåld

"Sällan har jag träffat på en så genomarbetad handbok som Stora boken om långfärdsskridsko" - Per Göthlin tidningen Friluftsliv #1 2013

Snabbare och säkrare på isen

Det här är den mest omfattande boken om skridskoåkning och isbedömning som någonsin givits ut i Sverige. Författaren Mårten Ajne har över 30 års erfarenhet av svenska och utländska naturisar och spenderar 4050 dagar om året på skridskor, inte sällan som ledare eller israpportör för SSSK (Stockholms skridskoseglarklubb). Boken erbjuder både enkla, beprövade tumregler och avancerade fördjupningar.

ISLÄRA Om egenskaper hos is och olika istyper, om isen håller eller ej, hur snabbt den växer och på vilket sätt den smälter.
ISBEDÖMNING Hur du känner igen tunn is och identifi erar försvagningar med syn, hörsel och ispik samt undviker farlig is.
HITTA IS Lär dig förutsäga när och var de bästa skridskoisarna kommer att fi nnas.
UTFÄRDER Hur du planerar en tur, hittarden bästa isen och gör de smartaste vägvalen.
ÅKTEKNIK Spar kraft och nå längre, åkning i grupp samt hur du hanterar sämre isförhållanden.
UTRUSTNING Motiverade råd om åk- och säkerhetsutrustning samt hur skridskon slipas.
GENOM ISEN Ta dig upp ur vaken, gruppdynamik och genomgång av olycksstatistik.

Mårten Ajne Mårten debuterade som författare med den storslagna fotoboken Vintervatten (Calazo 2010). Här presenterar han sina omfattande kunskaper om isar och skridskoåkning, med förhoppningen att bidra till att ge läsaren mer njutbara turer och åka med större säkerhet.

Henrik Trygg är en av landets bästa outdoorfotografer och har åkt skridskor med kameran i handen sedan början av nittiotalet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stora boken om långfärdsskridsko : isbedömning, säkerhet och åkteknik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fler turer på is hägrar
    Yvonne, 27 januari 2016

    Som nybörjare åkte jag bara med - det var min exsambo som hade kunskaperna. Det har nu gått flera år utan is här i södra Sverige, men nu har jag även ett boende i Dalarna och drömmen att återigen kunna ge mig ut på långfärdsskridskor kan uppfyllas. Men nu måste jag själv lära mig hur man läser is, vilken utrustning som är krav, hitta säkra sjöar för träning osv. Även om jag åker i sällskap, vilket oftast är nödvändigt samtidigt som det är roligt, har jag ett eget ansvar genom att vara uppmärk... Läs hela recensionen

  2. Lust till iserfarenheter
    Barbro A, 31 januari 2014

    Fina naturbilder och intressanta artiklar om långfärdsskridskoåkningserfarenheter. Bra tips om utrustning som den oerfarne kan få hjälp från. Blev själv rekommenderad boken från en riktig skridskoentusiast. Har dock inte hunnit läsa den så mycket än.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Stora boken om långfärdsskridsko : isbedö...