Vandra Skåneleden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Calazo guideböcker
Antal sidor
321
Utgivningsdatum
2015-05-26
Förlag
Calazo Förlag
Dimensioner
182 x 125 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Rbo
ISBN
9789186773663
Vandra Skåneleden (häftad)

Vandra Skåneleden

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-05-26

Slutsåld

The best of Skåneleden! Skåneleden bjuder på en mängd upplevelser i landskapet. Kuststräckorna står för dramatiska möten mellan berg och hav, exotiska sandstränder och tilltalande vyer. Åsarna bjuder på grönskimrande bokskogar, spännande klippformationer och rikt djurliv. Passerar du sjöarna i nordöst får du en känsla av vildmark avskildheten och tystnaden är ett signum. I den här boken presenteras Skåneleden i form av 29 vandringsturer från lätta halvdagsvandringar till rejäla flerdagsturer. Tyngdpunkten ligger på sträckor som går att nå med Skånetrafiken. Författarna har också lagt mycket tid på att gräva i skånsk kulturhistoria och ta fram berättelser längs med leden. Författare är frilansjournalisten Caroline Alesmark och naturvägledaren Kenneth Joelsson. Caroline skriver ofta om kombinationen kulturhistoria och natur, har gjort många utflyktsreportage för dagstidningar och magasin och skrivit böckerna Barnens Skåneguide och Yrvaken Törnrosa . Kenneth guidar vandrare på såväl skånska åsar som i europeiska bergsområden. Särskilt brinner han för kopplingen mellan naturvistelsen och det personliga välmåendet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vandra Skåneleden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Precis vad jag letat efter!
  Lena W, 29 augusti 2016

  Toppen att turerna är koordinerade med Skånetrafiken. Förenklar saker jättemycket och gör att det inte känns så bökigt att komma iväg. Trevlig, och lagom mycket, info om saker runtomkring.

 2. Besvikelse
  Antonio Monés, 15 augusti 2016

  Blev väldigt besviken, förmodligen då jag trodde jag hade köpt en bok som innehöll alla delsträckor längs Skåneleden. Men så var icke fallet. Förmodligen mitt eget fel att jag inte var mer noggrann i valet av bok.
  De sträckor som beskrevs var dock ok.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Vandra Skåneleden