Paddla i Dalsland : de finaste turerna mellan Norge och Vänern (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Calazo guideböcker
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2013-05-23
Upplaga
1
Förlag
Calazo Förlag
Medarbetare
Haraldsson, Marcus (foto)
Dimensioner
182 x 125 x 13 mm
Vikt
300 g
SAB
Rbda,Ncbl.08
ISBN
9789186773939
Paddla i Dalsland : de finaste turerna mellan Norge och Vänern (häftad)

Paddla i Dalsland : de finaste turerna mellan Norge och Vänern

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-05-23

Slutsåld

Mellan Norge och Vänern finns mer än tusen sjöar. De är typiskt långa och smala, inlindade i storskogar eller snirklande mellan små brukssamhällen och ihopvävda med slussar eller korta lyft. Det här är historiskt dramatiska gränstrakter mellan Sverige och Norge men det är också djup, spännande och varierad vildmark, och anrik kulturbygd. Trots att många paddlare kommer hit varje år är det inte svårt att hitta en egen sjö eller skog. Den här boken är den hittills mest ambitiösa skildringen av områdets paddling. Den täcker över 60 mil av sjöar och älvar i 13 turer. Från norska Haldenkanalen i väst över historiska Dalslands kanal med akvedukten och 31 slussar i mitten, till Vänerns karga stränder i öst. Större delen av området har en väl utbyggd infrastruktur med lägerplatser, eldstäder och service. Boken är gjord av journalisten och fotografen Marcus Haraldsson som är uppvuxen i Dalsland. Han har tidigare skrivit den omtalade och kritikerrosade reportageboken En linje över Kina (2007, Alfabeta).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Paddla i Dalsland : de finaste turerna mellan Norge och Vänern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Får mig att minnas njuta och längta efter MERA! Bra...
    Karin Bergenheim, 11 september 2013

    Får mig att minnas njuta och längta efter MERA! Bra grundbok och inspirerande "vill-ha-mera" läsning! Lättläst och informativ bok som ger inspiration till nya äventyr och utmaningar! Vinternjutning mot varmare tider!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Paddla i Dalsland : de finaste turerna me...