Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2013-04-25
Upplaga
1
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
220 x 140 x 30 mm
Vikt
622 g
SAB
Hc
ISBN
9789186775452
I flyktens skugga (inbunden)

I flyktens skugga

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-04-25
186
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Kreshnik Gjinali är svensk polis, men en gång flydde han från diktaturens Albanien. Nu är han tillbaka för att få fast Shaqir Goçi, den man som under kommunisttiden var lokal chef för den fruktade säkerhetstjänsten och som var ansvarig för Kreshniks fars död i fängelset. Efter diktaturens fall har Goqi etablerat sig som ledare för en hänsynslös brottsorganisation.

I flyktens skugga är en spänningsroman som är inspirerad av verkliga händelser. Den utspelar sig till stor del i Albanien, Europas mest gåtfulla land. Författaren Stefan Nilsson har upplevt landets förvandling från hård kommunistdiktatur, genom kaoset på 90-talet då den organiserade brottsligheten växte fram och till dagens sköra demokrati.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av I flyktens skugga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt spännande! Rekommenderas varmt! Släppte inte...
  SJE, 2 juni 2013

  Riktigt spännande! Rekommenderas varmt! Släppte inte boken innan den var slut. Den väckte en massa minnen till liv från Albanienresorna med skolan, platser, härliga människor mm. Kommer ihåg uppgivenheten vi mötte. Förstår den ännu mer nu, när jag läst boken. Tack för läsupplevelsen!

 2. I flyktens skugga är verkligen en spänningsroman värd...
  tsoderho, 31 maj 2013

  I flyktens skugga är verkligen en spänningsroman värd namnet! Här får man en inblick i hur ett av världens mest slutna kommunistiska regim, Enver Hoxhas Albanien, terroriserade befolkningen via en genomkorrumperad och totalt hänsynslös säkerhetstjänst.. Detta är ju i sak tyvärr inte ovanligt i världen idag. Men en del människor är beredda att offra allt för att få en förändring till stånd. Att få följa en ung Kreshniks flykt på 70-talet, genom perestrojkans, och därmed kommunismens fall. är värt varenda läsminut, Så spännande!

 3. En otroligt spännande bok. Hade svårt att lägga ifrån...
  Gun Gustavsson (Västra Frölunda), 27 maj 2013

  En otroligt spännande bok. Hade svårt att lägga ifrån mig boken. Lärde mig massor om ett land jag inte visste så mycket om. Läs den!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Stefan Nilsson