Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Gunga åt (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2013-11-01
Upplaga
1
Förlag
Barfotaböcker
Illustratör/Fotograf
Sofia Falkenhem
Dimensioner
225 x 154 x 25 mm
Vikt
447 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186775742
Gunga åt Väster : mot vädrets furste (kartonnage)

Gunga åt Väster : mot vädrets furste

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2013-11-01
149
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Aina vaknar mitt i natten av ett dånande åskoväder. Regnet smattrar mot fönsterrutorna när hon smyger ner för trappan. Då en blixt lyser upp rummet får hon syn på henne, den gråhåriga flickan i gungstolen.

- Aina, säger flickan sakta. Aina, du enda. Jag har något åt dig Vi behöver din hjälp. .

Strax innan jul dyker en flicka upp i morfars gungstol. Hon är lerig, ser trött ut och det piper när hon andas. Trots att hon inte är äldre än Aina är hennes hår alldeles grått. På lappen hon ger Aina står bara två ord: Hämta Åskfröet. .

En ond kraft har tagit makten över årstiderna i Väster, landet där solen går ner. Aina är den enda som kan ställa allt till rätta igen. Hon ger sig ut på en farlig resa där vänskap och tillit sätts på prov. Gunga åt Väster är den fristående fortsättningen på Gunga åt Öster.

Några röster om boken:

"Ett magiskt, spännande och kittlande äventyr"
Barnens bokklubb

"Gunga åt Väster av Anna-Klara Mehlich är en lågmäld och finstämd fantasyberättelse som blandar det lilla perspektivet med det stora - från morfars hus, vännerna och de nästan bortglömda äldre släktingarna till en heterotopisk världsbild där Väster, Öster och vår värld bara är delar i ett större kretslopp. Språket är enkelt och behagligt och att teckenspråk är en naturlig del i båda världarna är både intressant och positivt ur ett mångfaldsperspektiv."

"Att lägga in miljöförstöring som ett komplement till väderfurstens ondska ger en extra dimension till fantasin. Både dramaturgin och stämningen leder tankarna till klassiska Mio, min Mio".
Två citat ur recension av BTJ, lektör Fia Idegård, BTJ häftet

"Gunga åt väster av Anna-Klara Mehlich är en mycket spännande bok. Den höll mig lika trollbunden som föregående bok Gunga åt Öster."
Kim M Kimselius, författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gunga åt Väster : mot vädrets furste
 2. +
 3. Gunga åt Söder och Norr : inlighetens kamp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gunga åt Söder och Norr : inlighetens kamp av Anna-Klara Mehlich (kartonnage).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gunga åt Väster : mot vädrets furste. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den bästa bok jag läst!
  Maja Karlsson, 26 juni 2014

  Jag älskar den här boken! Den är spännande, mystisk och jag kunde inte sluta läsa den. Den handlar om Aina som är hos sin morfar. En natt får hon besök i gungstolen av en flicka med grått hår. Hon behöver Ainas hjälp eftersom vädret i Väster inte är som de ska. Naturen och människor dör. Aina är den enda som kan hjälpa dem. Gunga åt Väster och den första boken i serien, Gunga åt Öster, är de bästa böckerna jag läst! Jag säger bara: LÄS NU!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna-Klara Mehlich

 • Gunga åt Öster : mot tidens härskare

  Anna-Klara Mehlich

  Aina kan inte tro sina ögon. Det är mitt i natten och i gungstolen hos morfar sitter plötsligt en okänd kvinna. Hon gungar fram och tillbaka, och hon släpper inte Aina med blicken. Plötsligt stannar hon. - Aina, du enda. Vi behöver din hjälp. Det ...

 • Gunga åt Söder och Norr : inlighetens kamp

  Anna-Klara Mehlich

  Mitt i natten sitter den gamle mannen i gungstolen. Han darrar och flackar med blicken. - Jag söker Aina, viskar han med låg, pipig röst. Måste träffa henne genast. Innan de hittar och för bort mig Aina har sommarlov hos sin morfar i byn Solsäter ...