Det tredje testamentet. Julius II (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Det tredje testamentet Julius (del 2)
Antal sidor
50
Utgivningsdatum
2013-06-03
Upplaga
1
Förlag
Albumförlaget
Översättare
Karl Ridderström
Originaltitel
Julius II
Illustratör/Fotograf
Thimothee Montaigne
Dimensioner
296 x 210 x 5 mm
Vikt
260 g
SAB
Hci
ISBN
9789186783167
Det tredje testamentet. Julius II (häftad)

Det tredje testamentet. Julius II

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-06-03
170
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
TRETTIO åR EFTER KRISTI DÖD...
De kristna hoppas på deras frälsares återkomst, ty guds utlovade kungarike har fortfarande inte kommit. I det ockuperade Palestina väntar judarna också på Messias.
Det romerska imperiet erbjuder en annan bild... General Julius Publius Vindex" ärelystnad känner inga gränser. Han firar en triumf, men arbetar redan för en ännu större framgång som innebär tusentals oskyldigas död. Men han blir förråd av sin egen dotter, Livia, och sänd till Judéens gruvor.
Ställd inför hårda prövningar, i en kristen slavs sällskap upptäcker Julius till slut att denne troendes ideal visar sig vara en mycket bättre ledstjärna än hans egen cyniska egoism. Nedbruten av sin egen omedgörliga logik - på gränsen till självmord - slutar det med att Julius räddar den kristnes liv som han fram till dess har betraktat som sin fiende. Julius har inte funnit tron men det är ändå en sorts återuppståndelse för honom.
Samtidigt som Livia också blir fånge i gruvan beblandar sig djärva zeloter, judar som bekämpar den romerska ockupationen, med slavarna. Kefas, deras ledare, är övertygad om att Julius nye vän inte är en slav som de andra. I honom ser Kefas den Messias som skrifterna förkunnat om... och Kefas har kommit för att befria honom.
När Livia blir dömd till döden tvingar Julius den kristne till aktion och påbörjar slavlägrets befrielse. Besvärad av att tillfälligt ha tagit på sig den roll som han tillskrivs, leder den förre slaven "Messias" nu de befriade fångarna ända till zeloternas tillflykt, ett naturligt fäste kallat Ein Guedi. Där lyckas den mystiske Gamaliel, han som förutspått hans ankomst, övertyga slaven om detta: Att han är kristi bror, förutspådd att uppenbara "Det tredje testamentet" som ska öppna portarna till himlarnas kungarike för världen. Men för att göra detta måste han följa kallelsen som ekat inom honom sedan han föddes. Österut...
Under tiden har den dystre senator Modius, eskorterad av sitt vita garde, nått utkanterna av en öken utan namn...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det tredje testamentet. Julius II
  2. +
  3. Det tredje testamentet. Julius V

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det tredje testamentet. Julius V av Alex Alice (häftad).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det tredje testamentet. Julius II