Sportfiskarna och livet under ytan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2019-12-13
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Dimensioner
303 x 215 x 19 mm
Vikt
1368 g
SAB
Qgb
ISBN
9789186786458
Sportfiskarna och livet under ytan (inbunden)

Sportfiskarna och livet under ytan

Inbunden Svenska, 2019-12-13
308
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Om det organiserade sportfiskets bakgrund och utveckling.

I äldre tid användes i svenskt språkbruk begreppet mete för alla former av nöjesfiske med spö. Numera talar vi om sportfiske. Det var genom påverkan från engelskan som begreppet sportfiske infördes i slutet av 1800-talet.

Då började också utövare av sportfiskets ädla konst att organisera sig i klubbar och förbund. Temat i följande bok är framväxten av den svenska sportfiskerörelsen med tyngdpunkt på verksamma nationella organisationer, deras bakgrund, samspel och utveckling.

År 2019 är ett jubileumsår i Sportfiskarnas historia. Det är hundra år sedan den första nationella sportfiskeorganisationen bildades. Vilka organisationer har funnits? Vilka motsättningar har existerat? Hur har organisationen förändrats? Vilka framgångar har nåtts på vägen? Hur har fiskevården utvecklats? Det är några av de frågor som behandlas av författaren.

Boken är en resa i tiden med glimtar från förr och en berättelse om hur sportfisket växer när det gamla bondesamhället omformas till det moderna Sverige. Det är också en bok om längtan till ett ekologiskt hållbart samhälle med frisk fisk i friska vatten en resa som just har börjat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sportfiskarna och livet under ytan
  2. +
  3. Kustfiske och Fiskevård - En bok om ekologisk fiskevård på kusten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kustfiske och Fiskevård - En bok om ekologisk f... av Teija Aho, Ingemar Alenäs, Gustaf Almqvist, Henrik C Andersson, Sven-Erik Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Benny Lindgren