I tystnaden begravd (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2012-01-25
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Ljud
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
130 x 130 x 30 mm
Vikt
250 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789186795399
I tystnaden begravd (cd-bok)

I tystnaden begravd

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok Svenska, 2012-01-25

Slutsåld

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lars-Erkki Svanberg, en gång Sveriges snabbaste skidåkare, slås ihjäl med sin egen yxa på gården Rauhala hemma i Tornedalen.

I ett trapphus i Sankt Petersburg skjuter en rysk gangsterledare sin närmaste vän, och flyr mot gränsen.

Katrine, som just har fått sparken från Sveriges Radio, upptäcker att hennes mamma inte är den människa hon trodde. I byn Kivikangas långt uppe i norr finner hon sanningar som tystats ner i generationer.

Medan midvintern långsamt släpper sitt järngrepp över Nordkalotten dras deras historier allt närmare varandra, tills allting slutligen löper samman i den utkylda mangårdsbyggnaden på Rauhala - ett namn som betyder lugnet, friden.

I tystnaden begravd är en storslagen och svart släktkrönika som sträcker sig tillbaka genom nästan hela 1900-talet, från Tornedalen och österut, in i det mytomspunna Karelen och fallna Sovjetimperiet. Den skildrar människans längtan efter ett liv som är värt att leva.

I tystnaden begravd är Tove Alsterdals andra kriminalroman efter den hyllade debuten, thrillern Kvinnorna på Stranden, som är såld till en rad länder, däribland Frankrike, Spanien, Tyskland och Italien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I tystnaden begravd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs den
  Pia, 16 maj 2012

  "I tystnaden begravd" är Tove Alsterdals andra roman efter den hyllade debuten "Kvinnorna på stranden". Mina förväntningar var stora när jag började läsa boken. Till min stora glädje levde bok nummer två upp till mina förväntningar. Nu när jag läst klart den kan jag dessutom säga att jag tyckte att "I tystnaden begravd" var än bättre och det säger inte lite.

  Boken fångar mitt intresse från första stund och sen är jag helt enkelt fast. Det är en mycket välformulerad bok med mycket cha... Läs hela recensionen

 2. Mästerlig Tornedalsskildring!

  Jag är helt klart svag för berättelser från norr, så jag njöt verkligen av denna mästerliga Tornedalsskildring! Boken är på sätt och vis genreöverskridande för detta är både en spännande deckare och en fascinerande släktberättelse. Miljöbeskrivningen är målande och jag hade velat skriva att Alsterdal sätter Kivikangas på kartan, men faktum är att byn är fiktiv!

  Ljudboken är inläst av Anna Maria Käll som läser med en ibland något mörk och skrovlig röst. Hon förmedlar annars texten gan... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om I tystnaden begravd