Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2012-03-16
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Ljud
Dimensioner
130 x 130 x 15 mm
Vikt
150 g
SAB
Lz Borgström, Ulf
ISBN
9789186795764

Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare

CD-bok,  Svenska, 2012-03-16

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I media kallas han Gryningspyromanen. Ulf Borgström satte hela Skåne i skräck och har anlagt över hundra bränder i stora delar av Sverige. Gryningspyromanen har kostat samhället hundratals miljoner kronor och hans framfart har resulterat i totalförstörda kulturskatter som aldrig kan ersättas.

I nästan tjugo år gäckade Gryningspyromanen polisen. Trots att han planterade ledtrådar som ledde tillbaka till honom själv fick han fortsätta härja fritt. Först 2011 dömdes han, en dom som hade kommit långt tidigare om polisen och rättsväsendet gjort sitt jobb.

Hur gick det till på Ulf Borgströms resa mot att bli Sveriges värsta mordbrännare? Hur kunde han gå fri så länge när alla visste vem han var? Och inte nog med det - hur kunde han få samhället att finansiera hans verksamhet?

Författarna till Gryningspyromanen är David Widlund, utbildad brandingenjör och en av Sveriges mest erfarna brandutredare, samt journalisten Jörgen Pettersson. Inför skrivandet av denna bok har författarna gjort ett omfattande researcharbete. De har intervjuat familjemedlemmar och vänner till Borgström och kartlagt hans barndom och uppväxt. De har även intervjuat poliser, räddningstjänst, åklagare och drabbade samt tagit del av domstolshandlingar och rapporter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Gryningspyromanen : en berättelse om hämnd

    David Widlund, Monica Walldén

    I april 2016 blev Ulf Borgström villkorligt frigiven efter ett fängelsestraff för grov mordbrand. Hur kommer det sig att han bara blivit dömd för tre bränder, när han enligt egen utsago har anlagt minst 200? Vem är han, och vad har format honom ti...