Gryningspyromanen : Från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (214.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2012-03-05
Förlag
Ordfront Ljud
ISBN
9789186795771
Gryningspyromanen : Från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare (ljudbok)

Gryningspyromanen : Från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2012-03-05

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I media kallas han Gryningspyromanen. Ulf Borgström satte hela Skåne i skräck och har anlagt över hundra bränder i stora delar av Sverige. Gryningspyromanen har kostat samhället hundratals miljoner kronor och hans framfart har resulterat i totalförstörda kulturskatter som aldrig kan ersättas.

I nästan tjugo år gäckade Gryningspyromanen polisen. Trots att han planterade ledtrådar som ledde tillbaka till honom själv fick han fortsätta härja fritt. Först 2011 dömdes han, en dom som hade kommit långt tidigare om polisen och rättsväsendet gjort sitt jobb.

Hur gick det till på Ulf Borgströms resa mot att bli Sveriges värsta mordbrännare? Hur kunde han gå fri så länge när alla visste vem han var? Och inte nog med det - hur kunde han få samhället att finansiera hans verksamhet?

Författarna till Gryningspyromanen är David Widlund, utbildad brandingenjör och en av Sveriges mest erfarna brandutredare, samt journalisten Jörgen Pettersson. Inför skrivandet av denna bok har författarna gjort ett omfattande researcharbete. De har intervjuat familjemedlemmar och vänner till Borgström och kartlagt hans barndom och uppväxt. De har även intervjuat poliser, räddningstjänst, åklagare och drabbade samt tagit del av domstolshandlingar och rapporter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Gryningspyromanen : en berättelse om hämnd

    David Widlund, Monica Walldén, David Wikdahl

    Nu kommer det viktigaste verket om Sveriges värsta mordbrännare ut i pocket, samtidigt som hans historia blir tv-serie. I boken får vi läsa den spännande och på många sätt tragiska berättelsen om "Gryningspyromanen" Ulf Borgström, som nu...