Gräspojken (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (277.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Christer Lundberg
Utgivningsdatum
2012-10-09
Förlag
Ordfront Ljud
ISBN
9789186795924
Gräspojken (ljudbok)

Gräspojken Ljudbok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2012-10-09

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Gräspojken är en fiktiv uppväxtskildring som tar sin början i mitten av 1980-talet. Huvudpersonen, Kalle, är en tolvårig pojke med en tonårings sexdrift. Han bor i Göteborg tillsammans med sin lillebror Björn, pappa Tomas som dricker för mycket och mamma Bodil som helst av allt vill vara någon annanstans än med familjen.

En dag upptäcker Kalle en främmande ljusgrön stjälk bredvid monsteran i fönstret. Ett frö från nymfparakiten Aslans matskål har hamnat i blomkrukan. Efter viss efterforskning upptäcker han att plantan är av sorten Cannabis Sativa. Kalle förstår att det finns mer i livet än sex och, inspirerad av tv-serien Miami Vice, bestämmer han sig för att börja odla marijuana.

Flickvän, pånyttfödd morsa och knarkkung. Kalle upptäcker snart att rollen som Majornas 12-årige Tony Montana inte är helt oproblematisk. Smutsiga pengar har en tendens att locka till sig uppmärksamhet från fel sorts människor ...

Christer Lundberg, född 1974, är programledare för det självbetitlade programmet Christer i P3. Christer har en historia som jeansförsäljare, fjällvandrare och reporter åt Siewert Öholm. Han har också gjort en dokumentärfilm om kyssar, tävlat i judo och belönats med Sveriges Radios språkpris. När han inte sitter i radio eller tävlar i På spåret sjunger han i syntpopbandet Universal Poplab. 2009 var han programledare för Musikhjälpen i SVT.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gräspojken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gräspojken
    Bokälskaren, 19 januari 2013

    Jag hade läst positiva omdömen om Gräspojken på någon bokblogg och i en recension i någon tidning, men när jag läste beskrivningen av boken blev jag ganska besviken; en bok som handlar om en 12-årig unge som bestämmer sig för att börja odla cannabis, liksom... Jag hade dock lite "lyssningstorka", och kunde inte riktigt hitta någon bok jag kände att jag riktigt längtade efter att lyssna på, så jag bestämde mig för att börja lyssna på Gräspojken trots allt. Det är jag väldigt glad för idag; Gr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christer Lundberg