Vad är lean? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2011-01-01
Upplaga
1
Förlag
Stockholm School of Economics Institute for Research
Medarbetare
Eriksson, Johanna Karolina (red.) / Lundin, Helena (form)
Dimensioner
135 x 210 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Qbab
ISBN
9789186797010
Vad är lean? (häftad)

Vad är lean?

(3 röster)
Häftad Svenska, 2011-01-01

Slutsåld

Ny upplaga! Klicka här för att komma till den nya upplagan

Vad är lean? Lean är ett av världens mest spridda affärskoncept. De senaste åren har efterfrågan på kunskap om lean i Sverige och övriga västvärlden fullkomligt exploderat. Tyvärr är mycket av det som skrivs och sprids om lean baserat på missuppfattningar. Definitionerna av lean blir också allt fler.

"Vad är lean?" är en bok som sammanfattar författarnas gemensamma kunskaper och erfarenheter från 25 års forskning, tusentals böcker & artiklar, hundratals föreläsningar & workshops. Boken beskriver vad lean är, hur en verksamhet blir lean och när en verksamhet är lean. Den reder ut begreppen och analyserar vilka mekanismer det är som gör lean framgångsrikt. Genom pedagogisk vägledning och berättelser med konkreta exempel från offentlig sektor och det verkliga livet, förklarar boken hur organisationer inom vitt skilda områden kan skapa och framgångsrikt driva en lean verksamhetsstrategi. Boken vänder sig till nybörjare såväl som till erfarna experter.

För mer information ? www.vadarlean.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

"Boken ger en lättillgänglig, strukturerad och inspirerande genomgång och beskrivning av lean. Mest intressant är kanske värdet och effekten av det gemensamma, systematiserade lärandet och utvecklingen av verksamheten i hela organisationen, från medarbetare till företagsledning. Här finns ofantliga mervärden att hämta - både för medarbetaren, för företaget/organisa- tionen och inte minst för kunden!"
Hanna Brandt González
Kanslichef, Unionen

"Boken beskriver på ett föredömligt sätt syftet med och förutsättningarna för ett flödesorienterat arbetssätt."
Per Hallberg
Executive Vice President, Head of Research and Development, Purchasing, Scania

"Den bästa bok jag har läst om lean. Välskriven, lättläst och pedagogisk. En obligatorisk läsning för alla som vill åstadkomma förbättringar inom sjukvården."
Birgir Jakobsson
Sjukhusdirektör, Karolinska Universitetssjukhuset

"Boken ger en utmärkt beskrivning av skillnaden mellan resurseffek- tivitet och flödeseffektivitet. Det är lätt att se den enorma potential som finns i ett framtida välfärdssystem, där vi främst fokuserar på "kundens resa" istället för bara varje funktion för sig. Detta sys- temskifte i ledarskap och verksamhetsutveckling är helt nödvändigt för att på sikt säkra välfärden i en tid med minskande resurser och en allt mer åldrande befolkning."
Robert Kusén,
Ledningsstrateg och lean-chef i Södertälje kommun

"Boken belyser ett fenomen som idag är högaktuellt inom svenskt rättsväsende. Samtliga aktörer i rättsprocessen är var för sig effektiva, men de verkar i en miljö utan samordning som gör att helheten blir ineffektiv. Ett ökat fokus på flödeseffektivitet inom rättsprocessen skulle skapa humanitära mervärden genom en snabbare genom- strömning. Att kostnaderna för staten därmed samtidigt minskar är en självklarhet!"
Anders Leckne,
Kriminalvårdschef, Kriminalvården Häktet Kronoberg

"Den här boken visar värdet av att förenkla. Boken skär genom en kakofoni av lean-termer och metoder till de grundläggande idéerna bakom lean. Detta är värdefullt både för de som inte vet vad lean är och för de som redan har studerat många av de verktyg som associeras med lean." Professor Christoph H. Loch
Director, Cambridge Judge Business School

Bloggat om Vad är lean?

Övrig information

Niklas Modig forskar vid Handelshögskolan i Stockholm. Som första västerlänning tillbringade han två år inom tjänstedelen på Toyota i Japan. Han är kommunikolog och en flitigt anlitad inspirationsföreläsare. Pär Åhlström innehar Torsten och Ragnar Söderbergs professur i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har forskat om lean i 20 år och är en pionjär på området. Han är också en mycket uppskattad föreläsare.