Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2012-07-04
Förlag
Volante
ISBN
9789186815653
Nedkopplad (e-bok)

Nedkopplad E-bok

En familj. Ett experiment. Ett liv utan teknik.

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-07-04
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Det här är den text som bland annat nätbokhandeln använder föHej då tv! Hej då internet! Hej då mobilen!

Under ett halvår ska den iPhone-beroende mamman och journalisten Susan Maushart och hennes tre teknikknarkande tonårsbarn leva nedkopplade. Hon kallar det för ett experiment. Barnen kallar det för tortyr.

NEDKOPPLAD är en underhållande familjeskildring (många LOL!) ? men också en seriös undersökning av hur vi använder teknik och hur den påverkar våra liv:

? Är den yngre generationen verkligen bättre på att göra flera saker samtidigt?
? Förenklar ny teknik alltid våra liv?
? Hur påverkas våra relationer av att vi tittar mer på skärmar än på varandra?

Att vara nedkopplad medför problem, både praktiskt och känslomässigt. Men när bitarna väl börjar falla på plats så sker något oväntat ? familjen som tidigare brukade sitta framför varsin skärm och skicka snabbmeddelande till varandra via nätet börjar plötsligt att prata med varandra, spela spel och äta gemensamma middagar, något som var helt otänkbart före Experimentet.

Susan Maushart har haft Henry David Thoreaus "Walden" som inspirationskälla innan och under Experimentet, och precis som Thoreaus resa handlar "Nedkopplad" inte om att fly från verkligheten ? tvärtom handlar den om att komma närmare en verklighet som ständigt verkar glida längre ifrån oss.

"Nedkopplad" skildrar med lika stor del humor som allvar vad det faktiskt innebär att vi idag nästa alltid är uppkopplade. Missa inte berättelsen om hur sex månaders digital avgiftning förändrar fyra personer för alltid.r att presentera boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »