Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2012-08-16
Förlag
Volante
ISBN
9789186815677
Monster (e-bok)

Monster E-bok

(5 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-08-16
109
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
"Jag ska inte döda dig. Var inte rädd", hör jag honom viska bakom mig.

I Micael Dahléns nya bok får du bland annat möta Charles Manson och den japanske kannibalen Issei Sagawa - sammanlagt fem av världens mest kända mördare med skrämmande historier som spänner över ett halvt sekel.

Fem monster. Och en författare som träffat dem alla. Micael Dahlén har utforskat en värld fylld av blod och död - men också av pengar, kärlek och kändisskap. Han har korsat tre kontinenter på jakt efter svar. Hur är det möjligt att människor upphöjts till världskändisar genom att mörda? Varför är vi så fascinerade av mord och mördare - i de mest sedda filmerna, i de mest lästa böckerna, i våra egna tankar?

Svaren som han finner är lika skrämmande som morden i sig. "Monster" är Micael Dahléns första bok på svenska efter succén "Nextopia", men boken liknar inget han gjort tidigare, det är snarare en personlig reportagebok med känsla av spänningsroman.

Micael Dahlén är till vardags professor på Handelshögskolan i Stockholm och rankad som nummer tio i världen inom sitt forskningsfält.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dahlén Micael

  • Sifferdjur

    Dahlén Micael, Thorbjørnsen Helge

    Vi räknar steg, kalorier, kronor, vänner. Vi betygsätter filmer, restauranger, taxichaufförer. Vi mäter och jämför. Mer. Siffror. Varje. Dag. I Sifferdjur visar ekonomiprofessorerna Micael Dahlen och Helge Thorbjørnsen hur siffrorna styr oss långt...

  • Nextopia

    Dahlén Micael

    Hur kan grapefruktjuice smaka apelsinjuice? Varför är man lyckligare före giftermålet än efter? Hur kan iPhone utses till världens bästa telefon innan den nått handeln? Varför satsar filmbranschen på trilogier? Svaret är förväntningar. Förväntning...