Myten om internet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2012-08-15
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Nina Nilsson
Medarbetare
Lindvall, Helienne (förf.) / Frigyes, Paul (förf.) / Strömbäck, Per (red.) / Snickars, Pelle (red.) / Chiao, Elsa (form)
Dimensioner
200 x 140 x 20 mm
Vikt
301 g
ISBN
9789186815752
Myten om internet (häftad)

Myten om internet

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-08-15
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vilken funktion hade egentligen sociala medier under den arabiska våren? Vilka är den digiala underklassen? Och hur har en handfull teknikföretag i Silicon Valley lyckats sprida ryktet om sig själva som det fria ordet och kunskapens främsta förespråkare

När internet ska diskuteras används ofta begrepp som frihet, demokrati och delaktighet. Att internet har haft en otrolig betydelse tvivlar ingen på, men samtidigt finns en mängd löst grundade föreställningar att internet kommer infria alla förhoppningar, en sorts tekno-utopi.

Internet är på ett plan öppet och fritt, men lika mycket är det skapat av offentliga regleringar, teknik och affärsintressen. 85 procent av de så kallade stadsnäten ägs av kommunala bolag. Den grundläggande infrastrukturen för nätet i Sverige är alltså i allmän ägo, tvärtemot den gängse bilden att internet drivs av marknadskrafterna.

I Myten om internet har såväl svenska som internationella namn samlats för att nyansera bilden av internet, och inte minst blottlägga vilka som har gynnats av de rådande föreställningarna. Bland skribenterna märks egyptiska Mariam Kirollos, aktivist och doktorand, som starkt ifrågasätter hyllningarna av sociala mediers roll i den arabiska våren, och Robert Levine, amerikansk författare och journalist, som utkom med den mycket uppmärksammade boken Free Ride 2011.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Myten om internet
  2. +
  3. Boktjuvarna : Jakten på de försvunna biblioteken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boktjuvarna : Jakten på de försvunna biblioteken av Anders Rydell (storpocket).

Köp båda 2 för 271 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Myten om internet