Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
33
Utgivningsdatum
2013-01-04
Förlag
Volante
ISBN
9789186815875
De som inte har, inte älskar och inte är (e-bok)

De som inte har, inte älskar och inte är (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-01-04
9
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Utgångpunkten är att det sedan 1990?talet har skett ett skifte i det svenska skolsystemet som gör att en relativt stor grupp pojkar klarar studierna betydligt sämre än flickorna. Frågan är vad ett sådant skifte kommer att innebära för det svenska samhällets förmåga att skapa goda levnadsförhållanden framöver för såväl män som kvinnor. Huvudfrågorna är dessa: Vad kan vi säga om framtiden för ett samhälle som frambringar en allt större grupp unga män som misslyckats i utbildningssystemet? Vilka blir effekterna för det svenska samhället i stort om denna grupp tillåts växa?

Denna text publicerades ursprungligen som ett kapitel i antologin ?Framtidsutmaningar ? Det nya Sverige? (2013).

Bo Rothstein är verksam vid Statsvetenskapliga institutionen på Göteborgs universitet där han leder forskningsprogrammet The Quality of Government Institute. Han har varit gästforskare vid Australian National University, Cornell University, Harvard University och Stanford University.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rothstein Bo

  • Familj och Arbete

    Rothstein Bo

    Kvinnorna dominerar alltmer inom den högre utbildningen. En följd av detta blir ett ökat antal lågutbildade män som blir förlorare på en allt hårdare arbetsmarknad. Detta kommer i sin tur att få konsekvenser för deras livssituation, familjebildnin...