Dirty Nuke (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-05-18
Förlag
Recito Förlag
ISBN
9789186819392
Dirty Nuke (e-bok)

Dirty Nuke (e-bok)

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2011-05-18

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Skådeplatsen är Mellanöstern med den heta syriska öknens hemligheter. Östersjön överraskar med storm och dramatik både på och under vattenytan. Regeringskansliet, Högkvarteret och säkerhetspolisen i Stockholm får en kris att hantera de aldrig kunnat drömma om.

Överstelöjtnant Lars Emtén lämnar försvaret innan han blir uppsagd. Tjänsten på svenska ambassaden i Damaskus kommer överraskande både för honom själv och hans vänner. Några av de som känner till hans verkliga uppdrag är chefen för SÄPO och några få utvalda i regeringstoppen. Under täckmantel ska Emtén identifiera personer som kan tänkas utgöra ett hot mot Sverige och svenska intressen. Till förfogande har han bl.a. CIA:s avdelning OTA (Office of Terrorism Analysis.) Terrorister har fått fotfäste i Sverige. Var finns deras cell och vilka är deras avsikter? Svaren på frågorna blir akuta.

Av en slump hamnar Emtén i en miljö där hans kunskaper sätts på hårda prov. Under sin jakt råkar han vända på stenar som leder till kidnappningar, mord och hot med kärnvapen.

Manusförfattaren Bo Rosendahl arkitekt SIR/MSA arbetar på Utrikesdepartementet. Under resor i världens alla hörn har han samlat material till den här helt osannolika historien. Alla personer och händelser i boken är uppdiktade och saknar helt verklighetsanknytning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Rosendahl

  • Bartoks krig

    Bo Rosendahl

    År 1999 anfaller ryska militära förband än en gång Tjetjenien. Under attackerna förlorar den blott 17 år gamle Bartok Kovaljenko hela sin familj. Tillsammans med vännen Doku Ustinov flyr han hembyn utanför Groznyj. Men de unga männen tas till fång...