De tre bedragarna : eller Transmutationerna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2020-10-13
Upplaga
1
Förlag
Hastur förlag
Översättare
Jonas Wessel
Originaltitel
The Three Impostors; or, The Transmutations
Medarbetare
Aspman, Oskar (form)
Illustratör/Fotograf
Jonas Wessel
Dimensioner
205 x 145 x 20 mm
Vikt
390 g
SAB
Hce
ISBN
9789186835217
De tre bedragarna : eller Transmutationerna (häftad)

De tre bedragarna : eller Transmutationerna

Häftad Svenska, 2020-10-13
203
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Herrarna Dyson och Phillipps dras in i en vild intrig som slingrar sig längs Londons skumma gator, när den ene av en händelse får ett romerskt guldmynt i sin ägo. Vilka är det som ligger bakom jakten på denna så hett eftertraktade klenod? Duon bestämmer sig för att lösa mysteriet. Underliga figurer börjar snart dyka upp i deras vardag; främlingar med sällsamma och mörka historier att berätta.

Arthur Machen (1863-1947) betraktas idag som en av skräcklitteraturens giganter. Hans noveller "Historien om Det svarta sigillet" och "Historien om det vita pulvret", vilka ingår i "De tre bedragarna" (1895), anses vara två av genrens mästerverk. Så var det emellertid inte alltid. Boken skrevs under hans tidiga författarbana, i svallvågorna efter den skandalomsusade kortromanen "Den store guden Pan" (1894).

Dessa två böcker gjorde Machen till en kontroversiell författare, missförstådd av sin samtid och en av många som föll offer för moralpaniken kring Oscar Wilde-rättegångarna sommaren 1895.

Denna utgåva inleds med författarens egna förord till 1923 års amerikanska nyupplaga, och innehåller även ett fylligt efterord om hans liv och leverne. Dessutom bjuds läsaren på sällsynta dokument ur Machen-arkivet: hans egna reflektioner kring bokens historik och dåtida sensationella sågningar; dokument vilka sammantaget ger en fascinerande inblick i människan Machen och den samhällsanda som "De tre bedragarna" tillkom i.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De tre bedragarna : eller Transmutationerna
  2. +
  3. Det främmande barnet och andra sällsamma historier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det främmande barnet och andra sällsamma historier av E T A Hoffmann (storpocket).

Köp båda 2 för 406 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arthur MacHen