Jakten på ljuset : fånga stämningen på bild - skapa uttrycksfulla bilder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2013-05-03
Förlag
HME Publishing
Översättare
Per Stymne
Originaltitel
Auf der Suche nach dem Licht
Dimensioner
254 x 200 x 11 mm
Vikt
574 g
SAB
770.23,Pna
ISBN
9789186841058
Jakten på ljuset : fånga stämningen på bild - skapa uttrycksfulla bilder (häftad)

Jakten på ljuset : fånga stämningen på bild - skapa uttrycksfulla bilder

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-05-03
312
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fånga stämningen på bild!

Dagens moderna kameror och bildbehandlingsprogram gör det enkelt att ta bra bilder. Men varför är det så sällan bilderna lyckas fånga fotografens känslor och intryck från platsen? De upplevda stämningen tycks alltför ofta gå förlorad, trots att bilden är tekniskt perfekt. Resultatet återger inte fotografens känslor eller intentioner. Den goda nyheten är att det går att ändra på det. Och Corry DeLaan vet hur.

Den här boken handlar om hur man skapar bilder med dynamik, intensitet och kraft. Allt börjar med fotografens jakt efter ljuset, under fotoutflykter under alla årstider och väderlekar, och under dygnets alla timmar. Följ med författaren i sökanden efter det bästa och mest dramatiska ljuset, under gryningen såväl som skymningen och nattetid. Författaren känner de bästa knepen för hur man bäst tar vara på möjligheterna i alla väderförhållanden, även de ruskiga, med snö, is, dimma, regn och storm.

Boken behandlar även ämnen som formspråk, komposition och bildredigering. Allt hänger ihop, och samverkar för att du som fotograf ska lyckas att maximera uttrycket i dina bilder. Det är först då bilden lyckas återger de känslostämningar du hade när du tryckte på avtryckaren. Jakten på ljuset börjar nu.

I den här boken lär du dig att
 • utnyttja grynings- och kvällsljus, liksom den blå timmen, till din fördel
 • maximera tonomfånget med HDR-teknik
 • förutse det bästa ljuset med väderprognoser och koll på klockan
 • konvertera till svartvitt och använda filter för kreativa effekter
 • använda och bryta mot kompositionsregler
 • använda Photoshop för att ta fram och betona bildens styrkor
Om författarenCorry DeLaan är en holländsk naturfotograf med mångårig erfarenhet och ett unikt visuellt uttryckssätt. Hon har, som så många andra, gjort resan från analogt fotograferande i svartvitt till digitalfotografi. Numera utnyttjar hon de digitala möjligheterna till fullo -- för att förmedla de känslostämningar hon erfar under sina foto-utflykter. Hon har vunnit flera utmärkelse för sina bilder.

Om Bättre bilder

Bättre bilder är en serie handböcker för alla digitalfotografer -- från nybörjare till proffs. Böckerna i serien ger inspiration och de smartaste knepen om hur man bäst fångar olika slags motiv och utnyttjar den senaste tekniken.

Om DEXT
HME Publishing AB / DEXT ger ut fotohandböcker för den nyfikna nybörjaren och den avancerade användaren. Våra fotografer och författare visar de kreativa möjligheterna och stärker och inspirerar läsaren att utnyttja dem.

'Dexterous': Skillful with one's hands; skillful in some specific thing; agile; flexible; able to move fluidly and gracefully, på svenska fingerfärdig, händig, skicklig.

Läs mer på DEXT.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jakten på ljuset : fånga stämningen på bild - skapa uttrycksfulla bilder
 2. +
 3. Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa träd... av Liselotte Fritz (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jakten på ljuset : fånga stämningen på bild - skapa uttrycksfulla bilder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En inspirationskälla!
  Leif Jaxmar, 26 februari 2015

  Corry DeLaan utgår, på ett fängslande sätt, från valet av motiv och hur att upptäcka motiv som fångar stämningar och känslor. Man blir inspirerad att ge sig ut en riktigt tidig morgon, vinter som sommar, för att fånga solljuset när det bryter igenom dimmorna i landskapet. Hon berättar om hur att fånga motivets fulla stämning och känsla. Vi får ta del av förberedelserna, kameravinklar samt inbäddat i texten vad som kan vara viktigt kring kamerainställningar, utan att fördjupa sig i de senare. ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner