Bättre bilder - fotoskolan. 1 : Viktor Sundberg lär dig optimal kamerateknik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Bättre bilder
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2011-11-29
Upplaga
1
Förlag
HME Publishing
Medarbetare
Hagberg, Tobias (red.) / Sundberg, Viktor (foto)
Dimensioner
210 x 142 x 10 mm
Vikt
310 g
SAB
Pna
ISBN
9789186841072
Bättre bilder - fotoskolan. 1 : Viktor Sundberg lär dig optimal kamerateknik (häftad)

Bättre bilder - fotoskolan. 1 : Viktor Sundberg lär dig optimal kamerateknik

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-11-29

Slutsåld

Vill du på allvar ta kontrollen över ditt fotograferande? Ditt första och viktigaste steg framåt är att stänga av kamerans automatiska funktioner. Istället börjar du förlita dig på din egen kamerateknik. Och det kan du bara göra om du lär känna kamerans grundläggande delar: optiken, bländaren, slutaren och bildsensorn.

I Bättre bilder / Fotoskolan 1" förklarar fotografen och läraren Viktor Sundberg hur delarna hänger ihop och påverkar dina bilder. Snart kommer du att på egen hand kunna:

 • utnyttja olika slutartider för att både frysa och visa rörelse i dina bilder,
 • isolera motiv och skapa djupkänsla genom att välja rätt bländare,
 • få perfekta exponeringar även i svåra situationer med exponeringskompensation,
 • ta bilder med minimalt brus i olika ljusförhållanden,
 • maximera ditt uttryck genom att välja rätt bildvinkel,
 • förstå hur en justering av en del påverkar alla andra inställningar.


Du kommer helt enkelt att ta kontrollen över ditt fotograferande på ett sätt som du inte trodde var möjligt. Du står nu inför ett kreativt och kunskapsmässigt genombrott. Redo?!

Om författaren

Viktor Sundberg är uppdragsfotograf, föredragshållare och fotolärare. Han är kursledare i Canons fotoskola, håller workshops och leder exkursioner. Viktor har en särskild dragning till motiv i naturen, som också är hans största inspirationskälla. Fotografi är utan tvekan hans största passion. Läs mer på hans uppskattade blogg www.viktorsundberg.se

Viktor föddes i Echuca, Australien, och har växt upp i både England och Sverige. Han bor idag med sin familj i Mölnlycke.

Om Bättre bilder

Bättre bilder är en serie handböcker för alla digitalfotografer från nybörjare till proffs. Böckerna i serien ger inspiration och de smartaste knepen om hur man bäst fångar olika slags motiv och utnyttjar den senaste tekniken.

Om HME Publishing / DEXT

DEXT ger ut fotohandböcker för den nyfikna nybörjaren och den avancerade användaren. Våra fotografer och författare visar de kreativa möjligheterna, och stärker och inspirerar läsaren att utnyttja dem. dexterous: Skillful with ones hands; skillful in some specific thing; agile; på svenska fingerfärdig, händig, skicklig. Läs mer på DEXT.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bättre bilder - fotoskolan. 1 : Viktor Sundberg lär dig optimal kamerateknik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lätt att förstå och väldigt inspirerande!. Pedagogiskt...
  Ammiga, 19 juli 2013

  Lätt att förstå och väldigt inspirerande!. Pedagogiskt förklaras fototeknik på ett humoristiskt men ändå seriöst sätt. Jag lärde mig väldigt mycket på kort tid! Kommer ha denna bok som en liten "foto-bibel" :-)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Viktor Sundberg