Digital bild 4.0 : från fotografering till färdig bild (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2012-11-13
Upplaga
1
Förlag
HME Publishing
Medarbetare
Jönsson, Tomas (form)
Dimensioner
276 x 211 x 10 mm
Vikt
532 g
SAB
Pue,006.6
ISBN
9789186841102
Digital bild 4.0 : från fotografering till färdig bild (häftad)

Digital bild 4.0 : från fotografering till färdig bild

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2012-11-13
429
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Nu finns äntligen Stefan Ohlssons "Digital Bild", nu i fjärde utgåvan, tillgänglig för alla seriösa digitalfotografer. Stefan Ohlsson är utbildare för "Auktoriserad digital bildleverantör", proffsfotografernas egen auktorisationskurs inom Svenska Fotografers Förbund. Nu kan alla lära sig av fotogurun!

"Den digitala tekniken har revolutionerat hur vi fotograferar, publicerar, distribuerar och konsumerar bilder. Möjligheterna är större än någonsin, men också kraven på kunskap kring hur man använder sig av tekniken på bästa sätt. Är du uppdaterad?"

Baksidestext
Digital bild är en genomgång av hela det digitala flöde som en bild passerar -- från fotograferingen fram till den färdiga versionen, oavsett om bilden ska publiceras på skärm, som utskrift eller i tryckt form. Boken är avsedd att användas som kurslitteratur vid utbildningar i professionell bildbehandling, men lämpar sig också för dig som på egen hand vill lära dig mer om digital bildproduktion.

I 13 fullmatade kapitel beskrivs allt du behöver veta om digital fotografi -- och hur du på ett optimalt sätt använder denna teknik för att få fram bilder av hög kvalitet.

Om Stefan Ohlsson
Stefan Ohlsson har undervisat vid en rad olika skolor, bland annat Nordens Fotoskola, Konstfack och Högskolan för fotografi. Han har också hållit många kurser för fotografer och företag. Han startade auktorisations kursen vid Svenska Fotografers Förbund 2002. Sedan dess har cirka 400 fotografer genom denna kurs fått fördjupade kunskaper om digital bildbehandling.

Idag är han delägare i Projektor Utbildning, som arbetar med utställningsproduktion och kompetensutveckling. Projektor har gjort utställningsbilder till flera av Sveriges främsta fotografer, som Anders Petersen, Tuija Lindström, Lars Tunbjörk, Stina Brockman med flera.

Stefan Ohlsson skriver också i flera fototidningar, som Foto och Fotografisk Tidskrift. Hans spalt i Fotografisk Tidskrift, "Praktisk
Teknik", har under 20 år beskrivit olika aspekter av fotografi.

Han har publicerat flera böcker om fotografisk teknik, som används vid olika utbildningar som kurslitteratur.

Om DEXT
DEXT ger ut fotohandböcker för den nyfikna nybörjaren och den avancerade användaren. Våra fotografer och författare visar de kreativa möjligheterna, och stärker och inspirerar läsaren att utnyttja dem. 'dexterous': Skillful with one's hands; skillful in some specific thing; agile; på svenska fingerfärdig, händig, skicklig. Läs mer på DEXT.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Digital bild 4.0 : från fotografering till färdig bild
 2. +
 3. Full koll på Photoshop : gör dina bilder så mycket bättre med Photoshop (CS/CC) Camera Raw

De som köpt den här boken har ofta också köpt Full koll på Photoshop : gör dina bilder så myc... av Bosse Kinnås (häftad).

Köp båda 2 för 660 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Digital bild 4.0 : från fotografering till färdig bild. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra vägledning i ett komplext ämne
  Åke H Nilsson (Värmansnäs), 12 december 2017

  För att bli riktigt bra måste boken uppdateras till dagens situation. Framför allt när det gäller programvaror. Det händer också mycket på hårdvarusidan.

 2. Allt du behöver!
  Liam, 12 december 2016

  Boken är både ett uppslagsverk och en berättelse hur digitaliseringen tog över våra bilder. Bra struktur med historisk tillbakablick i de första kapitlen, för att sedan fortsätta med en genomgång av alla väsentliga delar med allt från att skanna bilder, grundinställningar i kameran och till sist slutbearbetning av bilderna i datorn.

  Ett måste för alla som vill höja sig en nivå eller två!

 3. Faktaspäckad läsning
  Streamliner, 20 april 2015

  Mycket bra bok med tydliga anvisningar. Dock ett svårt ämne som är svårt att förklara men ändå en klar hjälp till en bättre färgprofil på min bildskärm.

 4. Recension av Digital bild 4.0
  Leif Arne Eklund, 2 februari 2015

  En bok skriven av en person som äger stor kunskap inom digital bildbehandling. Den kunde kanske i vissa delar varit mer förklarande och detaljerad för att hjälpa läsaren vidare. Detta är endast en randanmärkning. Boken är i sin helhet mycket värdefull för att förstå komplexiteten i digital bildbehandling.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Stefan Ohlsson

 • Den sjuka vården 2.0 : från nollvision till patientrevolution

  Stefan Fölster, Monica Renstig, Stefan Ohlsson, Lars Wiigh

  Svenska läkare träffar fortfarande minst antal patienter i hela västvärlden. De rent medicinska framstegen är stora, men alltjämt finns långa köer, framförallt till sjukhusens specialister. Orsaken är en ålderdomlig och föga patientorienterad orga...

 • Tala om bilder! : tekniskt och kommunikativt om 49 bilder

  Bo Bergström, Stefan Ohlsson

  Fotografisk teknik och kommunikation tycks leva i skilda världar. Fotografiet får märkligt nog ofta sin tekniska gestaltning utan kommunikativa överväganden. Samtidigt utnyttjar inte kommunikatörer digital bildbehandling till fullo och går därmed ...