Amerikanska gudar (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
529
Utgivningsdatum
2012-05-15
Förlag
Mix Förlag
Översättare
Ylva Spångberg
Originaltitel
American Gods
Dimensioner
235 x 160 x 40 mm
Vikt
843 g
SAB
Hce
ISBN
9789186843250

Amerikanska gudar

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2012-05-15

Slutsåld

Amerikanska gudar utkom för första gången 2001 och har översatts till över 30 språk. Nu kommer den i nyutgåva, med nyskrivet förord av Neil Gaiman. För närvarande jobbar Freemantle media med en filmatisering av boken. När Shadows fru dör i en bilolycka får han lämna fängelset för att delta i begravningen. På flyget hem stöter han på den mystiske mr Wednesday, som så småningom visar sig vara en gammal gud, på jakt efter sina kollegor. Snart kommer nämligen det stora slaget mellan de gamla gudarna och de nya att utkämpas, och Wednesday behöver Shadows hjälp.

Amerikanska Gudar är Neil Gaimans bästa och mest ambitösa roman och ett underbart sätt att stifta bekantskap med en omtalad författare. Under en otäck, märklig och närmast hallucinogen road-trip genom USA tacklar Gaiman allt från informationssamhällets våldsamma angrepp till dödens mening, utan att för den skull offra den knivskarpa intrigen, humorn eller den sprudlande berättarglädjen.

Boken har vunnit en mängd fina priser, bl.a. Hugo Award for Best SF/Fantasy Novel, Bram Stoker Award for Best Horror Novel, Nebula Award for Best Novel. Vi garanterar en läsupplevelse utöver det vanliga!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Amerikanska gudar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken är ett dåligt försök till att skriva en ny typ...
  DrBalt, 17 oktober 2013

  Boken är ett dåligt försök till att skriva en ny typ av "Liftarens guide till galaxen". Det som ska vara satir, underfundigheter eller humor faller mest platt. Om detta är "fantasy" vill jag aldrig befatta mig med den genren igen.

 2. Min nummer 1
  Morpheus, 25 november 2012

  Neil Gaiman är en utav mina största idoler. Den mannens förmåga att bygga en bra historia, berätta den med ett målande och poetiskt språk med intressanta karaktärer och vad som verkar vara en aldrig sinande fantasi fyller mig med stor respekt och ja, till och med avund.

  Idén bakom Amerikanska Gudar är genial: på alla platser där en gud eller övernaturlig varelse har blivit dyrkad finns det en version utav den guden. I moderna USA, som är extremt multikulturellt, kämpar nu de gamla g... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Neil Gaiman