Amatka (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2012-09-06
Förlag
Mix Förlag
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
350 g
SAB
Hc
ISBN
9789186843540
Amatka (inbunden)

Amatka

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-09-06

Slutsåld

Av ren slump har människor hamnat i en parallell värld. Det är en instabil plats, där orden hela tiden formar verkligheten. Den dagliga kampen för att överleva har skapat ett samhälle fyllt av regler, där kollektivet alltid går före individen.

Vanja skickas till det avlägsna samhället Amatka. De människor hon möter där ruskar om i hennes sorg och ensamhet. Hon gör häpnadsväckande upptäckter, som förändrar inte bara henne, personligen. I en instabil värld kan en förändring spridas hur långt som helst.

Amatka är Karin Tidbecks makalöst välskrivna debutroman. Tidigare har hon utkommit med novellsamlingen Vem är Arvid Pekon?.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Amatka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oerhört suggestiv dystopisk (eller?) science fiction....
  Joakim Waern, 17 oktober 2013

  Oerhört suggestiv dystopisk (eller?) science fiction. Dessutom rent språkfilosofiskt intressant. Det enda negativa är att den är så smärtsam. Karin Tidbeck är en stigande stjärna på science fiction-himlen! Läs, plågas och njut!

 2. Ugh. Jag förväntade mig så mycket mer av den här boken...
  Rachel, 3 juli 2013

  Ugh. Jag förväntade mig så mycket mer av den här boken att det slutade i ren besvikelse. Början av boken var allt som jag älskar med dystopier; en okänd ny värld där invånarna inte ifrågasätter någonting dit Vanja dyker upp med frågor som alla undviker. Vi får små ledtrådar som till en början inte betyder så mycket och förvirrar mer än de förklarar vilket är bra. Men sen när själva upplösningen kom så blev jag bara frustrerad.

  Vad det här allt?

  Det kunde ha blivit så mycket ... Läs hela recensionen

 3. En fantastisk bok! Jag kunde knappt lägga den ifrån...
  Louise Halldin, 26 april 2013

  En fantastisk bok! Jag kunde knappt lägga den ifrån mig, och både karaktärer som miljöer är nyanserade och väldigt fint beskrivna. Jag kunde riktigt känna kylan. Vår tids Kallocain!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karin Tidbeck