Fyra minuter (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-04-27
Upplaga
1
Förlag
Mix Förlag
ISBN
9789186845179

Fyra minuter E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-04-27

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
För det unga paret Veronica och Anders är flytten till Veronicas barndomsort, den småländska idyllen Dunvik, tänkt att bli en nystart, långt bort från storstadens stress. Men istället för att finna lugnet förvandlas deras liv allt mer till en mardröm.

Ett passagerarplan på väg från Salzburg till Arlanda försvinner från radarn i fyra minuter. Sedan störtar det på en potatisåker i Dunvik.

Byn skakas av händelsen och de boende samlas kring vraket. Men det är inte själva kraschen som lockar, det är något annat. Något i planet kallar på dem och snart börjar människor förändras på skrämmande sätt.

Något ombord på planet har överlevt. Något som är långt ifrån mänskligt.

Liksom Stephen King bemästrar Johan Ring konsten att kombinera blodisande skräck med stor igenkänning, helgjutna karaktärer och ett vardagsliv i fritt fall i sina texter.

Johan Ring är född 1978 i småländska Högsby, men bor numera i sydöstra Skåne med sin familj. Han har gett ut lyriksamlingen Det finns en varg där ute och den äter barn och novellsamlingen Mörkret i utkanten av stan, samt en rad skräcknoveller på Mix förlag. 2014 kom den hyllade kortromanen Den mörka fläcken, som var en del av MIX digitala satsning Efter stormen, om en fiktiv härdsmälta i Oskarshamns kärnkraftverk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fyra minuter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 1 maj 2015

    På Mix Förlags hemsida så står det: "Skräckroman av Sveriges svar på Stephen King". Det har väl flera andra kallats förr, och det är ju mycket svårt att leva upp till det.

    Men jag tycker att Johan Rings roman är ett mycket, mycket bra försök, för jag tyckte att "Fyra minuter" var väldigt bra.

    Jag älskar ju skräckböcker, men det är alltid svårt att hitta bra skräckböcker tycker jag. Och ännu svårare att hitta svenska skräckboksförfattare. Några favoriter har jag ju, och nu ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Ring