Det som inte syns (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2012-09-28
Förlag
Norlén & Slottner
Medarbetare
Berger, Gun (red.) / Eriksson, Freddie (foto)
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Lz Lund Kopparklint, Marléne
ISBN
9789186859589

Det som inte syns

Häftad,  Svenska, 2012-09-28
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Mamma låg ihopkrupen på sängen. Ett stort mörkrött sår sträckte sig från kindkotan upp till ögonbrynet. Nerför halsen rann blod från de spruckna läpparna. Mamma försökte dra henne till sig. - Kom och lägg dig hos mig gumman, jag är rädd. Men Allis gjorde inte som mamma sa. Hon måste få veta var pappa fanns. Hon skyndade vidare in i vardagsrummet där hon hittade honom på golvet. Bredvid honom låg julgranen vält med krossade julgranskulor runt om. Trots att Allis försökte se sig för råkade hon trampa på en glasskärva och hon skrek till av smärta. Hon stödde sig mot fåtöljen som stod intill pappa och lyckades pilla ut skärvan."

Det som inte syns är första delen av tre i en skakande uppväxtskildring om den lilla flickans väg från missbruk, våld och kriminalitet till ett liv som engagerad och ledande kommunpolitiker.

Marléne Lund Kopparklint är född och uppvuxen i Karlstad, där hon också bor med sin familj. Hon har varit politiskt aktiv under många år och är sedan 2012 kommunalråd i Karlstad. I sitt yrkesliv har hon under flera år arbetat inom socialtjänsten med utveckling av trygghetsfrågor. Marléne Lund Kopparklint är en stark profil när det gäller alkohol- och drogförebyggande arbete bland barn och unga, och är en anlitad föreläsare inom ämnena "Maskrosbarn" och "Anhörigas perspektiv".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marléne Lund Kopparklint

  • Maskrosflickan

    Marléne Lund Kopparklint

    Allis är ett av de osynliga barnen, ett av dem som faller mellan samhällets skyddsnät. Hon verkar inte ha något val utan dras in i en våldsam spiral och en tillvaro som är fylld av misshandel, missbruk och kriminalitet. Hoten finns överallt, i hen...