Adams arv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2012-12-10
Förlag
Bokförlaget Thorén & Lindskog
Översättare
Jörn Lindskog
Originaltitel
Adams Erbe
Dimensioner
190 x 125 x 31 mm
Vikt
460 g
SAB
Hce
ISBN
9789186905088

Adams arv

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-12-10
203
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Adams arv är en energifylld och härligt komisk debut. Historien tar sin början med den åttaårige Eddy. Man vet inte mycket om hans far, hette han Sören eller Göran? Hans mor går under epitetet kvinnorörelsens antikrist och ville egentligen bara bli gravid, så vem bryr sig om fadern? Eddy får av sina morföräldrar, Lara och Moses, alltid höra hur lik han är sin morfars bror, gammelmorbror Adam. Familjen för ett kringresande liv där mammans nya man säljer falska fossiler till frustrerade hemmafruar. Eddy växer upp i det här kaoset och blir en olycklig slacker.

Efter mormoderns död hittar Eddy ett manuskript som tar honom och läsaren tillbaka till farbror Adams liv, först i 30-talets Berlin och senare i det ockuperade Polen under 40-talet. När Adam var ung, förälskade han sig i Anna - som snart försvinner i samband med de judiska pogromerna. Adams mormor tar hjälp av en hög officer i den nya naziregimen och han ser till att Adam får en ny identitet och kan ta upp sitt sökande efter Anna i Polen.

Astrid Rosenfeld är född i Köln 1977. Efter
gymnasiet tillbringade hon två år i Kalifornien innan hon flyttade till Berlin för att utbilda sig till skådespelare. När hon insåg att hon faktiskt var en ganska dålig skådespelare, bestämde hon sig för att skriva och finansierade detta genom att arbeta som castingagent, vilket inte minst märks i hennes otroliga blick för detaljer och skruvade karaktärer.

»Adams arv är en fantastisk roman som
rör läsaren både till skratt och tårar.«
Tyska bokhandlartidningen

»Astrid Rosenfeld använder tragikomikens
teknik, med massor av svart humor, för att berätta om mordet på judarna och följderna för de överlevande och efterkommande generationer.«
Deutschland Radio Kultur

»Den här boken är farlig, vansinnigt rolig och sann. Den binder samman Berlin och Warszawa, 1989 och 1933, kriminella och helgon. Adams arv är underbar.«
1Live
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Adams arv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Detta är författarens debutbok. Den är bra!! Boken är...

    Detta är författarens debutbok. Den är bra!! Boken är indelad i två berättelser. Den första handlar om Edward under 1990-talet och in i vårt sekel. I slutet av första delen hittar Edvard en berättelse skriven av Adam, hans farfars bror: Adams arv. Adam levde under 20, 30 o 40-talet. Både Edvard och Adam bodde i samma hus i Berlin, dock vid olika tillfällen.
    Författaren lyckas att ge boken en lätt ljus nyans, trots att den mycket handlar om judeförföljelserna under andra världskriget. Den ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Astrid Rosenfeld