Ta vägen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2016-10-01
Förlag
Bokförlaget Thorén & Lindskog
Översättare
Sofia Lindelöf
Originaltitel
Weit über das Land
Medarbetare
Bick, Laurenz (form)
Dimensioner
213 x 138 x 18 mm
Vikt
328 g
SAB
Hce
ISBN
9789186905460

Ta vägen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-10-01
197
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Semstern är slut. Familjen är tillbaka i Schweiz efter ett par fina veckor vid havet i Spanien. Kvällen är mild och dagen efter börjar ett nytt arbetsår. Skymningen börjar lägga sig när Astrid går in för att natta barnen. Thomas ser ut över tomten och lyfter sitt halvfulla vinglas, men ångrar sig och ställer ner det igen. Istället reser han sig och går sin väg.
Vem har inte drömt om att lämna allt bakom sig, att bara börja om på nytt? Vem känner inte igen rädslan att en dag plötsligt bli lämnad?
I Ta vägen lyckas Peter Stamm förbinda en av människans vanligaste dagdrömmar med hennes kanske största rädsla. På sedvanligt manér närmar sig Peter Stamm livets stora frågor finstämt och lågmält på ett sätt som har blivit hans kännetecken och som få gör bättre än han.
Ta vägen är en ny storslagen roman av en av Europas viktigaste berättare.
Peter Stamm, född 1963 i Scherzingen i Schweiz, debuterade 1998 med romanen Agnes som blev en stor succé. Sedan debuten har Stamm skrivit ett tiotal böcker, radioteater och teaterstycken. 2013 nominerades han till Man Booker International som första tyskspråkiga författare sedan Günter Grass. Hans böcker har översatts till närmare 40 språk, och på svenska finns sedan tidigare Agnes och Sju år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ta vägen
  2. +
  3. Om uträkning av omfång 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om uträkning av omfång 2 av Solvej Balle (inbunden).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ta vägen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ibland vet man inte vart man vill ta vägen
    Birgitta K, 15 december 2017

    och Peter Tamm har skrivit en liten och ganska tunn betraktelse över detta. Ur ett manligt perspektiv och utan fördömande återger han er person som plötsligen får nog av vardagspusslet och helt enkelt bara går... Läsaren hålls i ett stadigt grepp som i en spänningsroman, slutet är oväntat och det psykologiska skeendet är sammanflätat med handlingen på synnerligen återhållen men effektiv prosa. Läs!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Stamm