Den milda likgiltigheten i världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2019-11-15
Förlag
Bokförlaget Thorén & Lindskog
Översättare
Sofia Lindelöf
Originaltitel
Die sanfte Gleichgültigkeit der Welt
SAB
Hce
ISBN
9789186905637
Den milda likgiltigheten i världen (inbunden)

Den milda likgiltigheten i världen

Inbunden Svenska, 2019-11-15
177
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Christoph bestämmer träff med den väldigt mycket yngre Lena i Stockholm. Där berättare han för henne att han för 20 år sedan älskade en kvinna som liknade henne, faktisk såg precis ut som hon. Han känner till Lenas liv och vet vad som kommer att hända. Det förgångna blir till nutid. Kan vi undkomma vårt öde eller måste vi acceptera den milda likgiltigheten i världen?

Christoph är författare, eller rättare sagt han var, han har skrivit en bok som blev en bästsäljare för ett par decennier sedan. Men efter den stora framgången kom skrivkrampen. Boken kan läsa som en metaroman av en metaroman, och Christoph uppvisar vissa likheter med den kända schweiziska författaren Peter Stamm.

Peter Stamm, född 1963 i Schweiz, debuterade 1998 med romanen AGNES som direkt blev en stor succé. Sedan debuten har Stamm skrivit ett tiotal böcker, radioteater och teaterstycken. Hans böcker är översatta till närmare 40 språk. I centrum av Peter Stamms författarskap står livets vardag och sökandet efter kärlek och lycka. Stamm är också känd för sitt språk, präglat av enkelhet och klarhet
Visa hela texten

Fler böcker av Peter Stamm