Vägen från Baku till Kairo och Stockholm (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2020-03-24
Förlag
Diktonius Text
Översättare
Saadat Karimi
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
310 g
SAB
Hce
ISBN
9789186921699
Vägen från Baku till Kairo och Stockholm (häftad)

Vägen från Baku till Kairo och Stockholm

Häftad Svenska, 2020-03-24
169
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hertigens kärlek
Fiktionens historia i världslitteraturen är mycket gammal. Det är för att människor har alltid varit benägna för att lyssna intressanta händelser och dynamiska, snabba förlopp. I vår moderna tid utgörs större delen av världslitteraturen av belletristiken, detektivromaner, äventyrsromaner, kärleksromaner, mystiska romaner och romaner som handlar om verksamheten av speciella underrättelsetjänster m.fl.
Inom den moderna azerbajdzjanska litteraturen har det också skapats fina skönlitterära verk, en del av dem har nått världslitteraturens nivå. Azima Agalarovas roman Vägen från Baku till Kairo och Stockholm hör till den kategorin av verk. Men det specifika i denna roman är att författaren inte följer endast reglerna för en stil, utan använder sig av syntesen av flera skönlitterära genrer. Kärlekshistorien utgör huvudlinjen av handlingen, men också spionthrillerlinjen som fortlöper i bakgrunden av internationella relationer och förälder-barn relationer. Den mest intressanta egenskapen är att författaren lyckades förena handlingens tre linjer på ett snyggt sätt. Genom att vandra mellan tid och rum tar händelserna läsaren till mitten av 1900-talets Sverige, till dagens Baku och till Egypten vid president Abdel Nasser Gamals tid. Romanens karaktärsensemble är varierad och intressant. Läsaren möter här nutidens representanter av den europeiska adeln, en ung azerbajdzjansk kvinna som fick utbildning i orientaliska studier och tvingas samarbeta med underrättelsetjänsten av Sovjetunionen, anställda vid den ryska underrättelseorganen KGB samt den tidens välkända egyptiske president Abdel Nasser Gamal.
Kärlek, spänningsfulla dramatiska scener, dilemman som huvudkaraktärerna försöker lösa, kriminella händelser och slutligen lyckligt slut - allt detta gör läsningen mycket spännande.

Ilgar Fahmi,
Azerbajdzjansk poet, författare, dramatiker
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägen från Baku till Kairo och Stockholm
  2. +
  3. Hyresgäster : berättelsen om människor som försöker bygga sin egen värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hyresgäster : berättelsen om människor som förs... av Vahid Qazi (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Azima Agalarova

  • A Long Trip - From Baku to Cairo and Stockholm

    Azima Agalarova

    "In modern Azeri literature, nice samples of fiction are in the process of formation and it emerges out of our efforts to raise our literature to the world standards... This book is also a novel presenting this style. But it is peculiar trait...