Förstå Afghanistan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2018-11-02
Förlag
Svenska Afghanistankommittén
Dimensioner
210 x 180 x 16 mm
Vikt
575 g
SAB
Noal
ISBN
9789186936396

Förstå Afghanistan

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-11-02
287
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att förstå ett land. Ett folk. En kultur. Är det ens möjligt? Nej, det är nog inte det. Inte fullt ut. Så klart. Men i tider av oro - för världen och för framtiden så behöver vi försöka. Försöka förstå vår omvärld och den verklighet vi alla lever i. För det är med kunskap vi behöver ta oss an samtiden. Och framtiden. Kanske blir det här resonemanget särskilt relevant i fallet Afghanistan. Decennier av krig och konflikt. En svag statsmakt. Människor på flykt. Fattigdom. Vi behöver förstå det. På djupet. Vi behöver också förstå att det inte är den enda verkligheten.
Parallellt pågår en ganska fantastisk utveckling i Afghanistan. Utbildning och sjukvård - här har landet tagit stora kliv framåt och det syns direkt i statistiken. Kvinnor och andra utsatta gruppers situation är fortfarande svår, men även här bedrivs viktiga insatser för våra mänskliga rättigheter.
Men Afghanistan är så mycket mer än utveckling och brist på utveckling. Landets rika kultur. Den berömda afghanska gästfriheten. Enastående vyer. Det går som sagt inte att förstå ett land fullt ut. Inte heller är det möjligt att täcka in allt i en enda bok. Här följer ett urval av fakta, varvat med personliga berättelser, om det land i världen som vi kallar Afghanistan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förstå Afghanistan
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »