Svenskhatet - och Finlands två verkligheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2011-08-01
Upplaga
1
Förlag
Instant Book
Dimensioner
230 x 210 x 12 mm
Vikt
480 g
ISBN
9789186939014
Svenskhatet - och Finlands två verkligheter (häftad)

Svenskhatet - och Finlands två verkligheter

Häftad Svenska, 2011-08-01
332
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Ett prov på den ömtåliga finska prestigen kan avläsas på nordiska biennalpaviljongen i Venedig, där fasaden fortfarande bär tydliga rostspår efter texten FINLANDIA som plockats bort för att markera missnöje vid ett bilateralt konstgräl.

I Sverige ser man med ett överseende småleende på finnarnas "lillebrorskomplex" men tyvärr sitter traumat betydligt djupare i den finska folksjälen. Dena bok är ett försök att belysa en del av de bakomliggande orsakerna till att man i det officiellt tvåspråkiga Finland dras med två helt oförenliga historiska verklighetsbilder.

Jan Sederholm är född 1929, uppvuxen i östra Finland, krigsbarn under vinterkriget. Kotka Svenska Samskola, fil.kand vid Åbo Akademi, programredaktör vid YLE, musikproducent vid SVT. Sederholm har bott i Sverige ett halvsekel men har dock aldrig sökt svenskt medborgarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Sederholm

  • Fadäser och framgångar i TV-musikens och radions entourage

    Jan Sederholm

    Hur gick det egentligen till när TV:n blev en självklar del av svenskarnas vardag på 1960- och 70-talet? En tid då man såg möjligheten att äntligen kunna nå den stora publiken med klassisk musik - och låta stora världsnamn uppträda hemma i vardags...