Byar, gårdar och säterier i Bromma (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2015-02-09
Förlag
Instant Book
Dimensioner
246 x 176 x 18 mm
Vikt
562 g
ISBN
9789186939618
Byar, gårdar och säterier i Bromma (inbunden)

Byar, gårdar och säterier i Bromma

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-02-09
119
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Med Byar, gårdar och säterier i Bromma fullbordar Nils Ringstedt en serie böcker om Bromma utifrån olika aspekter och tidsepoker. I Bromma före Historien får vi veta vad hände från den tid då Brommalandet steg upp ur havet efter istiden fram till och med vikingatiden. Så kommer Brommas skyltade Kulturminnen, där det berättas om de fornlämningar, som finns kvar i Bromma från den tiden och som fortfarande kan ses, och var de skyltar finns, som berättar om dem. Den tredje boken, Torpen i Bromma, handlar om de vanliga, enkla människornas boningar i Bromma.
Så till slut kommer nu boken om de mer besuttnas, makthavarnas Bromma, var och hur de bodde. Men inte bara detta. Vi får också veta hur all bebyggelse växte fram allt sedan forntiden till nu. Hur och var byar uppkom och befolkades. Var stormännen byggde sina hus och hur de såg ut och ser ut än idag.
Författaren till Byar, gårdar och säterier i Bromma, Nils Ringstedt, är fil.dr i arkeologi och är väl insatt i allt som rör Brommas kultur och historia. Alla fakta i boken är väl underbyggda på ett vetenskapligt sätt. En mer heltäckande och initierad bok i Brommakunskap torde inte kunna uppbringas. Den vetenskapliga tyngden i boken kan kanske låta avskräckande för en och annan, men eftersom den dessutom är illustrerad med ett stort antal förstklassiga bilder och en mängd detaljerade kartor som ett komplement till texten, är den aldrig tråkig eller tungläst. Kort sagt är denna bok oumbärlig för Brommabor, som vill veta mer om sin hembygd. Det är med stolthet Bromma Hembygdsförening fogar den som nr 5 i sin skriftserie om Bromma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Byar, gårdar och säterier i Bromma
 2. +
 3. Bromma : upp och ner, då och nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bromma : upp och ner, då och nu av Jan Berggren, Göran Nilzén, Mats Ekdahl (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Byar, gårdar och säterier i Bromma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En välgjord bok!
  L Karlsson, 6 mars 2019

  Mycket läsvärd, för den som vill veta hur Bromma såg ut för länge sedan - och hur området har förändrats.
  Boken kan varmt rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nils Ringstedt