Kärlekens kod & krigets (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2015-11-06
Upplaga
1
Förlag
Blabla Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
353 g
ISBN
9789186939656
Kärlekens kod & krigets (inbunden)

Kärlekens kod & krigets

Inbunden Svenska, 2015-11-06
209
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Drömmen om den kreativa kärleken under FRA:s hemligstämpel. En berättelse om läkaren Britta Östberg och kryptoforceraren Arne Beurling.
Händelserna som ligger till grund för denna berättelse ägde rum för mer än ett halvt sekel sedan. Den handlar om passion, privata tillkortakommanden och ett uppslitande uppbrott i skuggan av andra världskriget.
Läkaren Britta Östberg och Arne Beurling, geniförklarad matematiker och kryptoforcerare, träffas under studietiden i Uppsala och lever länge tillsammans som jämlikar i ett så kallat studentäktenskap. När de senare blir ett äkta par och föräldrar till två barn förändras förhållandet drastiskt. Äktenskapet mellan dessa två starka personligheter upphör slutligen under stor dramatik och följs av en långdragen och nedbrytande vårdnadstvist.
Arne Beurling var mannen som på kort tid knäckte koden till tyskarnas kryptomaskin G-skrivare. Han var en säkerhetsklassad nyckelperson inom FRA. Alla turer och uppgifter om hemskillnadsmålet och vårdnadstvisten hemligstämplades av säkerhetsskäl och förblev så under femtio år. Varför var det så viktigt att ingenting om Arnes Och Brittas privatliv fick läcka ut till offentligheten?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärlekens kod & krigets
  2. +
  3. Lars Wohlin : stocksundspojken som blev chef för Riksbanken och hjälpte Sverige säga nej till euron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lars Wohlin : stocksundspojken som blev chef fö... av Torsten Sverenius (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kärlekens kod & krigets