Kärlekens kod & krigets (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2015-11-06
Upplaga
1
Förlag
Blabla Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
353 g
ISBN
9789186939656
Kärlekens kod & krigets (inbunden)

Kärlekens kod & krigets

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-11-06
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Drömmen om den kreativa kärleken under FRA:s hemligstämpel. En berättelse om läkaren Britta Östberg och kryptoforceraren Arne Beurling.
Händelserna som ligger till grund för denna berättelse ägde rum för mer än ett halvt sekel sedan. Den handlar om passion, privata tillkortakommanden och ett uppslitande uppbrott i skuggan av andra världskriget.
Läkaren Britta Östberg och Arne Beurling, geniförklarad matematiker och kryptoforcerare, träffas under studietiden i Uppsala och lever länge tillsammans som jämlikar i ett så kallat studentäktenskap. När de senare blir ett äkta par och föräldrar till två barn förändras förhållandet drastiskt. Äktenskapet mellan dessa två starka personligheter upphör slutligen under stor dramatik och följs av en långdragen och nedbrytande vårdnadstvist.
Arne Beurling var mannen som på kort tid knäckte koden till tyskarnas kryptomaskin G-skrivare. Han var en säkerhetsklassad nyckelperson inom FRA. Alla turer och uppgifter om hemskillnadsmålet och vårdnadstvisten hemligstämplades av säkerhetsskäl och förblev så under femtio år. Varför var det så viktigt att ingenting om Arnes Och Brittas privatliv fick läcka ut till offentligheten?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kärlekens kod & krigets. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Starka kvinnor
    Anna-Lena Aderstedt, 3 september 2020

    Tredje boken om intressanta och starka kvinnor, som inte synts i kvinnohistorien. Den elektriska damen, Boken om Gerda och så denna har för mig varit mycket läsvärda. Genom en slump upptäckte jag att det var släkt på min farmors sida och att jag en gång träffat kvinnan i den sista boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna