Genom Glaset - Swedenborg och Viveca: en psykologisk thriller (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2016-03-01
Upplaga
1
Förlag
CKM distributör
Medarbetare
Hasselberg, Inger (form)
Dimensioner
200 x 130 x 23 mm
Vikt
413 g
ISBN
9789186939731
Genom Glaset - Swedenborg och Viveca: en psykologisk thriller (häftad)

Genom Glaset - Swedenborg och Viveca: en psykologisk thriller

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-03-01
177
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Viveca har hastigt och oväntat blivit änka. Hon är docent i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet och en rationell och strukturerad person.
En dag är hon med om något omskakande; hon upplever att hennes man tar kontakt med henne från andra sidan. För att försöka förstå vad som hänt tar hon motvilligt kontakt med ett medium.

Under en seans söker Emanuel Swedenborg upp Viveca från andevärlden. Swedenborg, vetenskapsman och mystiker och en av Sveriges största 1700-talsgenier, fortsätter att kontakta henne - men nu via hennes dator på glasverandan i huset i Stockholms innerskärgård.
Viveca kan inte värja sig mot det oförklarliga hon är med om, hon kommer i inre konflikt och börjar uppföra sig irrationellt.

Samtidigt följer vi Agnes, en ung psykiater i Heidelberg, Tyskland, som är medlem i Swedenborgssällskapet där. Agnes är bränd av tidigare förhållanden, men träffar en svensk läkarstudent, Martin, som attraheras av henne...

Vivecas och Agnes öden vävs ihop i denna psykologiska thriller med inslag av mystik och historia från Stockholm och Heidelberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Genom Glaset - Swedenborg och Viveca: en psykologisk thriller
 2. +
 3. Återträffen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Återträffen av Guillaume Musso (pocket).

Köp båda 2 för 246 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Genom Glaset - Swedenborg och Viveca: en psykologisk thriller. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och vittert
  Tom Kärrlander, 2 juni 2016

  Jag tänkte läsa som jag brukar, några sidor varje dag. Men jag blev fast och kunde inte släppa boken. Både för att den var så vitter, man lärde sig massor om Swedenborg. Men så var den så spännade också!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Jacobson

 • Svansen är lös

  Eva Jacobson

  Hasse och Nisse är på väg till ett kalas när Nisse plötsligt saknar sin svans. Den finns ingenstans, hur mycket de än letar! Då måste vi gå till doktorn, säger Hasse. Doktorn har inga lösa svansar, men kommer med andra förslag. Vad sägs om till ex...

 • Morgans kafé

  Eva Jacobson

  På Morgans kafé är det full fart. Ludd och Tott är där hela dagarna och äter bullar och lyssnar när Morgan spelar piano. En dag dyker en helt ny gäst upp! Han har inga pengar, men en mycket värdefull fiol. Skulle det vara möjligt att byta fiolen m...