Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2012-08-02
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
237 x 144 x 15 mm
Vikt
386 g
SAB
Ihk,Oc
ISBN
9789186949143

Maktens signaler: från plym till naket huvud

Inbunden, Svenska, 2012-08-02
248 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Makthavare talar till oss med sina ord och sina handlingar. Men också med andra signaler som hur de klär sig, uppträder, friserar sig. Och de kan ändra stil. Hur ska vi tolka en president utan slips, en partiledare med märkesväska eller den strängt formelle premiärministern i ett skuldsatt land?

Denna essälika bok inleds med ett resonerande avsnitt kring makt och mode. Den tar sitt avstamp lite längre tillbaka i tiden och går sedan vidare till 1800-talet, kostymen, parlamentarismen och demokratin. Förhållandet mellan makthavare och dem som ger dem makt och samtidigt underkastar sig maktens beslut belyses.

Fortsättningsvis plockar boken upp udda trådar på varierande teman - slipsen, väskan, badbyxorna och håret för att nämna några. Men även andra fenomen så som queer, följa modet och bilda mode, högtid och vardaglighet tas upp.

Boken handlar inte om enstaka personer, men en och annan politiker får träda fram som tidstypiska exempel. En granskande och iakttagande bok som stilmässigt guidar oss igenom historien och visar vad vi har att vänta framöver.

Barbro Hedvall är journalist. Hon var verksam som ledarskribent på Dagens Nyheter mellan 1999 och 2009, och var dessförinnan ledarskribent på Expressen. Illustrerad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maktens signaler: från plym till naket huvud
  2. +
  3. Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella intelligensens tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella ... av Max Tegmark (inbunden).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barbro Hedvall

Bloggat om Maktens signaler: från plym till naket huvud