Läkemedel : när är det rimligt att betala själv? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
69
Utgivningsdatum
2013-10-03
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
240 x 195 x 5 mm
Vikt
190 g
SAB
Vpa,338.433621
ISBN
9789186949457
Läkemedel : när är det rimligt att betala själv? (häftad)

Läkemedel : när är det rimligt att betala själv?

Häftad Svenska, 2013-10-03
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Prioritering och ransonering av hälso- och sjukvård är ofrånkomligt. När är det rimligt att individen ska betala för vissa läkemedel och behandlingar ur egen ficka? Hur sådana prioriteringar ska göras är en svårlöst och politiskt känslig fråga.

I Läkemedel när är det rimligt att betala själv? utgår författarna från att den svenska hälso- och sjukvården i huvudsak kommer att förbli offentligt finansierad, men att privat finansiering kommer att öka. Författarna presenterar en etiskt grundad metod för att avgöra vad som bör ingå i det offentliga åtagandet och testar den på läkemedel och läkemedelsnära produkter. Metoden beaktar såväl fördelningsaspekter som möjligheter för att en fungerande marknad ska uppstå.

Vad som ska betalas privat respektive av offentliga medel har hittills inte beslutats utifrån tydliga och väl kända kriterier. Författarna visar att det är möjligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läkemedel : när är det rimligt att betala själv?
  2. +
  3. Riskbruk och missbruk : alkohol - läkemedel - narkotika : uppmärksamma, motivera och behandla inom primärvård, socialtjänst och psykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Riskbruk och missbruk : alkohol - läkemedel - n... av Katarina Johansson, Peter Wirbing (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Läkemedel : när är det rimligt att betala...