Riksrevisionen tio år : granskning, ansvar, lärande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2014-01-23
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Furobo, Jan-Eric (förf.) / Bringselius, Louise (förf.) / Leuw, Frans L. (förf.) / Isberg, Magnus (red.) / Mattson, Ingvar (red.)
Dimensioner
215 x 147 x 12 mm
Vikt
328 g
SAB
351.485,Odcaz Riksrevisionen
ISBN
9789186949525
Riksrevisionen tio år : granskning, ansvar, lärande (häftad)

Riksrevisionen tio år : granskning, ansvar, lärande

Häftad Svenska, 2014-01-23
219
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När den statliga Riksrevisionen efter lång och het politisk debatt bildades för tio år sedan var det för att stärka riksdagens kontrollmakt och förbättra den statliga revisionen. Riksrevisionen, en ny myndighet under riksdagen, skulle bli mer oberoende från partipolitiken. Det fanns förhoppningar om att granskningen av statlig verksamhet skulle vitaliseras. Tre riksrevisorer fick grundlagsskyddad rätt att välja vad de ska granska, hur granskningen ska genomföras och vilka slutsatser som ska dras. Det var en smått revolutionerande reform som skapade förutsättningar för en självständigare och bättre statlig revision.

Hur har det gått? Riksrevisionen tio år innehåller uppsatser som behandlar olika frågor inom den statliga revisionen som varit aktuella under denna tid. De ta upp den statliga revisionens plats i granskningssamhället, förväntningarna på revisionen, effektivitetsrevisionens syfte och innebörd, revisorernas professionalitet och användningen av revisionsrapporterna i riksdag och regering. Författarna är själva revisorer eller forskare med kunskaper om och intresse för dessa frågor.

Riksrevisionen tio år riktar sig till en intresserad allmänhet. Några särskilda förkunskaper ska inte krävas och förhoppningen är därför att boken ska läsas och diskuteras av både lekmän och experter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Riksrevisionen tio år : granskning, ansvar, lärande
  2. +
  3. Institution

De som köpt den här boken har ofta också köpt Institution av Lars-Eric Jönsson, Anders Persson, Kerstin Sahlin (häftad).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Riksrevisionen tio år : granskning, ansva...