Utbildning, forskning, samverkan : vad kan svenska universitet lära av Stanford och Berkeley? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2014-03-05
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
240 x 195 x 6 mm
Vikt
226 g
SAB
Ep
ISBN
9789186949549
Utbildning, forskning, samverkan : vad kan svenska universitet lära av Stanford och Berkeley? (häftad)

Utbildning, forskning, samverkan : vad kan svenska universitet lära av Stanford och Berkeley?

Häftad Svenska, 2014-03-05
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Universiteten och högskolorna är verksamma i en snabbt föränderlig värld. Än så länge står sig de svenska universiteten förhållandevis bra i den internationella konkurrensen men de sätts under allt hårdare press. Svenska universitet och högskolor spelar en viktig roll i det svenska samhället och kraven på att de ska bidra till samhällsutvecklingen och ekonomin är stora. Vad kan de då göra för att höja kvaliteten och bevara, eller till och med öka, sin attraktionskraft?
För att besvara denna fråga har författarna jämfört svenska universitet och högskolor med två av världens mest framgångsrika universitet, Stanford University och University of Californa Berkeley. De har identifierat de faktorer som gjort det möjligt för de båda universiteten att förena världsledande undervisning, forskning och genomslag i samhället i stort, och menar att Sverige har mycket att lära. Exempelvis krävs en bättre koppling mellan forskning och utbildning, tydliga karriärvägar, mer rörlighet och större transparens vid rekrytering av personal samt skärpt fokus på undervisning.
Rapporten ger värdefulla inblickar i hur Stanford och Berkeley fungerar och hur svenska universitet kan inspireras och lära av dem.

Arthur Bienenstock, professor emeritus i fotonvetenskap och chef för Wallenberg Research Link vid Stanford University, Sylvia Schwaag Serger, adjungerad professor i forskningspolitik vid Lunds universitet och direktör för Internationell strategi hos Vinnova, Mats Benner, professor i forskningspolitik vid Lunds universitet och Anne Lidgard, direktör vid Vinnovas Silicon Valley-kontor och gästforskare vid Stanford University.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utbildning, forskning, samverkan : vad kan svenska universitet lära av Stanford och Berkeley?
  2. +
  3. Studenterna och deras utbildningar vid ett nytt universitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Studenterna och deras utbildningar vid ett nytt... av Eva Fasth, Gunnar Olofsson (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »