Hellre rik och frisk : om familjebakgrund och barns hälsa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2014-10-07
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
269 g
SAB
Vh
ISBN
9789186949617

Hellre rik och frisk : om familjebakgrund och barns hälsa

Häftad,  Svenska, 2014-10-07
231
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att förbättra barns hälsa och utjämna hälsoskillnader är en investering i barnens välbefinnande och deras framtid. Det är också ett viktigt led i att skapa ett samhälle där alla barn har samma möjligheter. Om barns hälsa till stor del bestäms av uppväxtvillkor och familjebakgrund försvåras social rörlighet och initiala orättvisor blir bestående. Även om svenska barn är friska i ett internationellt perspektiv är de socioekonomiskt betingade skillnaderna i hälsa stora.

I Hellre rik och frisk om familjebakgrund och barns hälsa diskuteras bland annat dessa frågor: Hur ser skillnaderna i hälsa ut i dagens Sverige? Hur har de utvecklats sedan början av 1990-talet? Hur mår barn som lever i ekonomisk utsatthet? Vilka konsekvenser får ohälsa i barndomen senare i livet? Rapporten bygger på ett rikt datamaterial baserat på rikstäckande register över barns sjukhusbesök, diagnoser, läkemedelsförskrivning och dödsfall och över barnens familjebakgrund och uppväxtförhållanden.

Resultaten visar på stora men oförändrade socioekonomiskt betingade skillnader i hälsa och en oroande utveckling av den psykiska ohälsan bland ungdomar. Författarna avslutar rapporten med en diskussion av möjliga vägar att komma till rätta med problemen.

Författare är Eva Mörk, professor i nationalekonomi, Uppsala universitet, Anna Sjögren, docent i nationalekonomi, IFAU, och Helena Svaleryd, docent i nationalekonomi, Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hellre rik och frisk : om familjebakgrund och barns hälsa
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna