Den svenska skulden. Konjunkturrådets rapport 2015 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Konjunkturrådets rapport (del 2015)
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2015-01-15
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
230 x 148 x 10 mm
Vikt
272 g
SAB
Qaabn
ISBN
9789186949655
Den svenska skulden. Konjunkturrådets rapport 2015 (häftad)

Den svenska skulden. Konjunkturrådets rapport 2015

Häftad Svenska, 2015-01-15
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 21 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
I dagens svenska debatt beskrivs skuldsättningen oftast som ett problem. Men stora skulder kan också ses som tecken på ett väl fungerande finansiellt system. De gör det möjligt för entreprenören utan egen förmögenhet att realisera sina produktiva idéer och för det unga hushållet att köpa sin första bostad. Sparandet kan kanaliseras dit där det gör störst nytta. Men den processen är inte riskfri. Framtiden är oviss. Entreprenörens projekt kan gå fel och hushållet kan få problem att klara betalningarna på bolånet. När blir skulder ett problem? Är det ett problem i Sverige i dag? Hur bör detta i så fall påverka den ekonomiska politiken?

SNS Konjunkturråd 2015 analyserar dessa frågor och lägger fram förslag på hur de svenska lånemarknaderna kan förändras för att fungera bättre både för hushåll och företag.

I Konjunkturrådet 2015 medverkar Peter Englund (ordförande) och Bo Becker, båda professorer i finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, Torbjörn Becker, ekon.dr i nationalekonomi vid SITE, Handelshögskolan i Stockholm, Marieke Bos, fil.dr i nationalekonomi vid SOFI, Stockholms universitet, samt Pehr Wissén, adj. professor i finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och SIFR.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den svenska skulden. Konjunkturrådets rapport 2015
  2. +
  3. Rasismer i Europa - arbetsmarknadens flexibla förtryck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rasismer i Europa - arbetsmarknadens flexibla f... av Floya Anthias, Wuokko Knocke, Katarina Mattsson, Carl-Ulrik Schierup, Per Wirtén (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »