Åtkomliga bostäder : så gör vi det möjligt för hushåll med låga inkomster att hitta en bostad (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2016-02-17
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
220 x 142 x 12 mm
Vikt
208 g
SAB
Ohc
ISBN
9789186949754
Åtkomliga bostäder : så gör vi det möjligt för hushåll med låga inkomster att hitta en bostad (häftad)

Åtkomliga bostäder : så gör vi det möjligt för hushåll med låga inkomster att hitta en bostad

(2 röster)
Häftad Svenska, 2016-02-17
239
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur ska hushåll med låga inkomster hitta en acceptabel bostad på marknaden till en rimlig kostnad?
För att uppnå detta är det nödvändigt att ta ett samlat grepp om byggande, regler vid renovering och möjligheter att få tag i en bostad i det befintliga beståndet.
För byggandet finns flera tänkbara strategier. Den strategi som i boken framhålls som mest lovande är åtkomliga bostäder. Det innebär att de bostäder som byggs ska vara billiga men med modern standard, det vill säga uppfylla lägsta godtagbara standard, och ha tekniska system och en fungerande fastighetsskötsel. Utbudet måste vara så stort att det går snabbt att hitta en sådan bostad.
Dagens regelverk för hyressättning vid renovering gynnar standardhöjningar, vilket försvårar för låginkomsthushåll att bo kvar och minskar tillgången på billiga bostäder. Här beskrivs hur regelverket bör ändras.
Bostadsföretagens uthyrningspolicy med långtgående inkomstkrav tenderar att göra det svårt för låginkomsthushåll att komma in i det befintliga beståndet. Författaren argumenterar för att detta bör ses som diskriminering.
För att förverkliga målet krävs insatser från alla parter på bostadsmarknaden: riksdag, regering, kommuner, lokala medborgargrupper, kapital och näringsliv. Ett samlat paket av åtgärder presenteras i boken.
Hans Lind, professor vid Kungliga Tekniska högskolan, är bokens författare, men arbetet har skett under medverkan av kollegerna Kerstin Annadotter, Folke Björk, Lovisa Högberg och Tord af Klintberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Åtkomliga bostäder : så gör vi det möjligt för hushåll med låga inkomster att hitta en bostad
  2. +
  3. Medicin för Sverige! Nytt liv i en framtidsbransch

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicin för Sverige! Nytt liv i en framtidsbransch av Göran Arvidsson, Hans Bergström, Charles Edquist, Daniel Högberg, Bengt Jönsson (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Åtkomliga bostäder : så gör vi det möjlig...