Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Kunskap på nolltid
Utgivningsdatum
2019-09-11
Förlag
Eget Förlag Sverige AB
ISBN
9789186951566
Pausa : en handbok om återhämtning (e-bok)

Pausa : en handbok om återhämtning E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-11

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du orkar mer och slipper bli sjuk av stress. Du får lång hållbarhet helt enkelt. Hur du tränar kroppen vet du nog. Men hur tränar du hjärnan?

Många människor tar tag i livet när det händer något oväntat. En händelse, sjukdom och andra negativa besked om något livsomvälvande leder ofta människor in på att se världen med andra ögon. Helt plötsligt kanske man börjar uppskatta det lilla i livet, och man börjar förstå vitsen med att inte stressa ihjäl sig längre.

För Ulrika Borén var det just så. Hon var tvungen att bli sjuk i hjärntumör för att hennes väckarklocka skulle ringa. Om hon hade insett tidigare vad hon vet idag hade hon levt livet på ett lite annorlunda sätt. Hon hade varit snällare mot sig själv. Lyssnat mer på sig själv och sin kropp. Idag är hon friskskriven och mår bra. Vad hon vill säga är att du inte behöver vara sjuk för att ta till dig det som står i boken. Det bästa är förstås om du börjar medan du är frisk.

Det är inte så mycket att fundera på - gör det bara! I den här boken får du lära dig mer om den viktiga vilan. Pauserna som gör dig mer fokuserad och effektiv. Du får enkla tips och övningar som du kan börja med redan idag.

Om författaren
Ulrika Borén är föreläsare och undervisar i yoga, mindfulness och medveten andning. Hon har en akademisk bakgrund i beteendevetarämnen, samhälls- och kulturanalysprogrammet och har en examen i pedagogik. Ulrika är utbildad inom motiverande samtal, kognitiv beteendeterapi och är diplomerad mindfulnessinstruktör.

Recensioner
"En liten välskriven och praktisk bok som handlar om hur man tar igen sig och vilar. [...] Det bästa med Pausa är att den är så lättläst och att övningarna är enkla."
- Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 4/2017

"Användbar och lärorik bok som gav mig många aha-upplevelser
- Jessica Karlsson, HR-ansvarig HSB Östra

"Handfasta tips om hur man kan stanna upp i livet, andas och ge hjärnan lite ro."
- Norrköpings Tidningar

"Boken lär dig om den viktiga vilan, hur den i sin tur gör dig mer effektiv och mer skärpt, samt hur du slipper bli sjuk av stress."
- Affärsstaden

"Ulrika skriver med värme och ödmjukhet samtidigt som hon utmanar och inspirerar till att förändring faktiskt är möjlig"
- Sverker Wadstein, samtalsterapeut Bra Relationer

"Ulrika skriver på ett mycket inspirerande sätt. Hon lyfter livets stora svårigheter kring den vardagliga stressen och konsten att kunna hitta återhämtning."
- Jenny Lindberg, yogalärare Yoga Living

---
Det här är en bok för dig som är intresserad av hälsa, välbefinnande, yoga, mindfulness, stresshantering och att hitta balans i livet. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Borén

  • Lysande stjärnor på en nattsvart himmel

    Ulrika Borén

    Ulrika skriver personligt och ärligt i boken "Lysande stjärnor på en nattsvart himmel" om tiden då hon fick en hjärntumör, som var orsaken till alla de dagliga epileptiska anfall som hon plötsligt drabbas av. Hur hon hanterade sin vardag...