Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Kunskap på nolltid
Utgivningsdatum
2019-11-18
Förlag
Eget Förlag Sverige AB
ISBN
9789186951610
Hellre arg än död (e-bok)

Hellre arg än död E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-11-18

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den här boken lär dig att rädda liv. Den handlar om att våga vara medmänniska. Att våga fråga hur någon mår - egentligen. Och att våga diskutera självmordstankar. Vi kan kalla det psykisk livräddning.

Vi är ofta så rädda för att störa att vi hellre tittar åt ett annat håll när människor har det tufft. Men vad är det värsta som kan hända om du stör? Att någon blir arg?

Hellre arg än död, som författaren till den här boken brukar säga. Genom att vara lite jobbiga och empatiskt påträngande kan vi rädda liv.

Recensioner
"[...] verklighetstrogen kunskap om vilket stöd man bör ge och vilka samtalsmetoder som kan vara bärande, men också en krisplan för akut hjälp. Boken lär oss att våga vara medmänniskor."
- Margareta Fridstjerna, BTJ-häftet nr 2, 2020

"Hellre arg än död är en bok som ger livshopp! Jag rekommenderar den varmt för att den sprider kunskap och ger medmänskligt mod."
- Inger Händestam, förbundsordförande Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd (SPES)

Om författaren
Marie Niljung är hr-specialist, rehabkonsult och utbildad personalvetare. Efter att båda hennes föräldrar tog sina liv med några års mellanrum, bestämde hon sig för att göra deras meningslösa död lite mindre meningslös. Marie brukar säga att om hon hade vetat då det hon vet i dag hade föräldrarna fortfarande varit i livet.

Marie var tidigare regionansvarig och föreläsare på den ideella organisationen Suicide Zero. Nu föreläser och utbildar hon via sitt eget företag. Fokus ligger på att förhindra psykologiska olycksfall och att hjälpa ledare att bygga organisationer som bidrar till god psykisk hälsa och en frisk arbetsmiljö.

Hennes mission är att förändra attityder och rädda liv. Detta är hennes första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »